AdvokatWatch

Norsk forslag skaber røre blandt advokater – Advokatsamfundet maner til besindighed

Et lovforslag i Norge kan afskære landets advokater fra opgaver for virksomheder, hvor de selv sidder i bestyrelsen. Selvom også danske advokater bestrider dobbeltroller i bestyrelser, ser Advokatsamfundet ikke nogen konflikt, når rollefordelingen er fastlagt.

"Advokater er altid underlagt alle de advokatetiske regler og pligter, så det vil sige, at advokaten altid skal forholde sig til, om der i de konkrete situationer kan være opgaver, vedkommende ikke kan løse," lyder det fra Advokatsamfundet. | Foto: Google Maps

Der findes mange eksempler på advokater, der rådgiver de virksomheder, de sidder i besyrelsen for. Men der er delte meninger om den dobbeltrolle, advokater i bestyrelser kan have. 

Et norsk lovforslag fra 2015, der vil styrke de norske advokaters uafhængighed ved at forbyde advokater at tage advokatopgaver i virksomheder, hvor de selv sidder i bestyrelsen, kan blive vedtaget i Norge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kan godt ryge en finke af panden, lød det fra advokat Mette Grith Stage i en uge, hvor spalterne blandt andet var fyldt med historier om en hård tone ved retterne, en afklapsning til Njord i dommerklagesag og en brugerlussing til Tinglysningsretten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier