AdvokatWatch

Anklagere trækker sig fra Roger Stone-sag efter indblanding

Efter at Trump kritiserede en anbefalet straf til sin tidligere rådgiver, ændrede justitsministeriet praksis.

Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone. | Foto: Yara Nardi/REUTERS / X06600/RitzauScanpix

Fire statsanklagere har tirsdag trukket sig fra en straffesag mod præsident Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone i protest. 

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det sker, fordi det amerikanske justitsministerium angiveligt under pres fra præsidenten har grebet ind og anbefalet en mildere straf til Stone end den anbefalet af anklagerne.

"Selv om det fortsat er USA's holdning, at en fængselsstraf er nødvendig her, så hævder regeringen med respekt, at en straf på mellem 87 og 108 måneder ikke er passende i denne sag," skriver ministeriet ifølge The Guardian.

At justitsministeriet overtrumfer sine egne statsadvokater og ændrer deres anbefalinger i en straffesag er højst usædvanligt.

Det usædvanlige skridt fra justitsministeriet kom tirsdag, bare timer efter at Trump på Twitter skrev, at den anbefalede straf til Stone var "forfærdelig og uretfærdig".

Mandag havde anklagerne i sagen krævet mellem syv og ni års fængsel til Stone blandt andet for at lyve for Kongressen og intimidering af vidner.

Han blev tiltalt i forbindelse med efterforskningen af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget i USA i 2016.

Roger Stone arbejdede tæt sammen med Donald Trump under valgkampen op til valget.

Den 67-årige Stone er en excentrisk og mangeårig politisk aktør i Det Republikanske Parti.

Han er den sjette person knyttet til Donald Trump og hans kampagne, der siden 2017 er fundet skyldig eller har erklæret sig skyldig i anklager om kriminelle forhold.

Demokraterne beskylder justitsminister William Barr for at beskytte Trumps politiske interesser.

"Det lader til, at præsidenten tror, at hele justitsministeriet er til for at retsforfølge hans fjender og hjælpe hans venner," siger Demokraternes flertalsleder i Senatet, Chuck Schumer, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Demokraterne kræver nu en officiel efterforskning af sagen om Roger Stones strafudmåling, der er planlagt til den 20. februar.

Trump er frikendt i rigsretssag

Præsident Trump stilles for rigsret for misbrug af embede

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier