Britiske EY bliver undersøgt for revision af konkursramte Thomas Cook

Efter rejsebureauet Thomas Cooks kollaps undersøges revisionsgiganten EY, som var revisor for selskabet op til konkursen. Også Thomas Cooks tidligere revisor PWC undersøges.
Foto: borja suarez/REUTERS / X02091
Foto: borja suarez/REUTERS / X02091

Thomas Cooks kollaps har givet anledning til at se nærmere på rejseselskabets revisor, EY.

Det skriver Financial Times.

Det er Financial Reporting Council, FRC, der regulerer revisorbranchen i Storbritannien, som har igangsat undersøgelsen af EY's revision af Thomas Cook i 2018.

FRC har ifølge Financial Times også overvejet at undersøge PWC's arbejde med Thomas Cook. PWC var revisor for rejseselskabet fra 2008.

FRC har blandt andet mandat til at give revisionsfirmaer bøder på op til 10 millioner pund, svarende til 84 millioner kroner, ligesom individuelle revisorer kan blive bandlyst.

Verdens fire største revisionsselskaber, som foruden EY og PWC omfatter KPMG og Deloitte, har de seneste år været kritiseret for blandt andet at være for dominerende på det britiske marked. Senest har de britiske konkurrencemyndigheder foreslået, at de største børsnoterede virksomheder både skal bruge en af de store revisionsvirksomheder og en mindre konkurrent.

Det britiske finanstilsyn vil begrænse revisorfirmaers rådgiverforretning

Deloitte vil uddanne sine egne advokater i Storbritannien

"The Big Four" bliver undersøgt, men undgår opsplitning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch