AdvokatWatch

Britiske EY bliver undersøgt for revision af konkursramte Thomas Cook

Efter rejsebureauet Thomas Cooks kollaps undersøges revisionsgiganten EY, som var revisor for selskabet op til konkursen. Også Thomas Cooks tidligere revisor PWC undersøges.

Foto: borja suarez/REUTERS / X02091

Thomas Cooks kollaps har givet anledning til at se nærmere på rejseselskabets revisor, EY.

Det skriver Financial Times.

Det er Financial Reporting Council, FRC, der regulerer revisorbranchen i Storbritannien, som har igangsat undersøgelsen af EY's revision af Thomas Cook i 2018.

FRC har ifølge Financial Times også overvejet at undersøge PWC's arbejde med Thomas Cook. PWC var revisor for rejseselskabet fra 2008.

FRC har blandt andet mandat til at give revisionsfirmaer bøder på op til 10 millioner pund, svarende til 84 millioner kroner, ligesom individuelle revisorer kan blive bandlyst.

Verdens fire største revisionsselskaber, som foruden EY og PWC omfatter KPMG og Deloitte, har de seneste år været kritiseret for blandt andet at være for dominerende på det britiske marked. Senest har de britiske konkurrencemyndigheder foreslået, at de største børsnoterede virksomheder både skal bruge en af de store revisionsvirksomheder og en mindre konkurrent.

Det britiske finanstilsyn vil begrænse revisorfirmaers rådgiverforretning

Deloitte vil uddanne sine egne advokater i Storbritannien

"The Big Four" bliver undersøgt, men undgår opsplitning 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier