PWC-formand til medie: Opsplitning af Big Four løser ikke revisorbranchens problemer

Det er en fejl at ville løse problemerne i revisionsbranchen ved at splitte de største spillere op, mener PWC-formand.
Foto: PR/PWC.
Foto: PR/PWC.

En voksende kritik af revisionsbranchens største spillere - Big Four, som består af KPMG, EY, Deloitte og PWC - får nu formanden for sidstnævnte til at markere sig.

Ifølge det britiske nyhedsmedie Financial Times mener Bob Moritz, der har været formand for PwWC siden 2016, at det ville være en "fejl" at bryde de store revisionsselskaber op. Det ville, mener Bob Moritz, ikke "løse problemet med kvaliteten inden for revision."

Hans kommentar kommer en uge efter, at den britiske regering har bedt de britiske konkurrencemyndigheder om at undersøge, hvorvidt de fire store aktører er for store og magtfulde. De seneste to år har den internationale revisionsbranche været præget af skandalesager, hvor blandt andre PWC har været involveret i rådgivning af den britiske retailer BHS og telekommunikationsvirksomheden BT i Italien.   

"Vi er ikke perfekte, og der er plads til forbedringer. Vi skal lære af vores fejl," siger Moritz til Financial Times.  

PWC præsenterede ved det nyligt aflagte årsregnskab en rekordomsætning på 41 milliarder dollar, svarende til godt 265 milliarder kroner.

Deloitte, som er den største af Big Four, leverede en omsætning på 43 milliarder dollar, 279 milliarder kroner, i seneste regnskabsår, mens EY omsatte for 35 milliarder dollar, 227 milliarder kroner, og KPMG i seneste regnskabsår omsatte for 26 milliarder dollar, svarende til 169 milliarder kroner.

De seneste år har Big Four arbejdet på at tage en større del af markedet for juridiske ydelser, en øvelse der blandt andet har ført til opkøb af advokatfirmaer og udvidelse af revisionsselskabernes juridiske afdelinger. Også i Danmark har revisionsbranchen oprustet med juridiske rådgivere. PWC meddelte tidligere på året, at man er i gang med at opbygge en ny juridisk afdeling, PwC Legal.

PwC indgår aftale med amerikansk advokatfirma i jagten på multinationale klienter  

Rådgivning skubber PwC's omsætning i vejret

Store advokatfirmaer går imod udviklingen og hyrer jurister fra revisionskæmper 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også