AdvokatWatch

PwC indgår aftale med amerikansk advokatfirma i jagten på multinationale klienter

Multinationale klienter og strategisk rådgivning er blandt fokusområderne for PwC og deres nyeste samarbejdspartner, det amerikanske advokatfirma Fragomen. 

Foto: PR/PWC.

PwC har indgået en alliance med det amerikanske advokatfirma Fragomen, som er specialiseret i amerikansk immigration.

Samarbejdet betegnes som et af de mest signifikante træk fra revisionskæmper, der ønsker en større del af markedet for juridisk rådgivning.

Det skriver branchemediet LegalWeek.  

Fragomen har mere end 50 kontorer verden over og omsatte i 2017 for 577 mio. dollar, svarende til 3,7 mia. kr. I USA alene har advokatfirmaet 16 kontorer, og PwC vil dermed gå ind på det amerikanske marked for juridiske ydelser inden for immigration med en vis tyngde.

Målet med alliancen er at gå efter multinationale selskaber, som har brug for ikke kun juridisk rådgivning på enkelte sager men strategisk rådgivning inden for immigration, lyder det fra parterne.

"Immigration er blevet stadig mere kompleks og politiseret – det er en perfekt storm. Kunder ønsker at flytte folk hurtigere på tværs af grænser, men politikken på området er blevet mere restriktiv," siger PwC's chef for immigration og juridiske markeder, Julia Onslow-Cole, til LegalWeek.

Hun tilføjer, at det ikke kun handler om at rådgive inden for immigration – det handler også blandt andet om, hvordan immigration og skat arbejder sammen.

De fire store rådgivnings- og revisionsvirksomheder – PwC, EY, Deloitte og KPMG – er alle i fuld gang med at opruste på det juridiske område. I Danmark ansatte PwC tidligere på året Henrik Kany til at opbygge en ny juridisk afdeling. Han kommer fra en stilling som juridisk chef hos konkurrenten EY, hvor han ligeledes har opbygget en juridisk afdeling, der i dag består af ca. 20 jurister.

Rådgivning skubber PwC's omsætning i vejret

Store advokatfirmaer går imod udviklingen og hyrer jurister fra revisionskæmper

Vækst i rådgivning giver fremgang for Deloitte

PwC stærkest på jura blandt konsulenter i Asien 

Mere fra AdvokatWatch

143 advokater sidder tungt på trecifret millionmarked

Knap 150 advokater fordelt på mere end 100 forskellige advokatkontorer sidder i dag på langt størstedelen af millionmarkedet for dødsboer, der behandles som bobestyrerboer. Det betyder meget for min forretning, lyder det blandt andet fra advokat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier