Bøde til advokat for at hjælpe mediehus med ulovlig samarbejdsaftale

En advokat, der rådgav et tysk mediehus om en aftale, der brød konkurrencereglerne, skal nu være med til at betale en bøde på 120 mio. kr.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det kommer til at koste en advokat dyrt, at han hjalp et tysk mediehus med at konstruere en samarbejdsaftale, der overtrådte konkurrencereglerne.

Det skriver advokatfirmaet Kromann Reumert på sin hjemmeside.

De tyske mediehuse DuMont og Bonner General-Anzeiger indgik i december 2000 en aftale, som forpligtede begge parter til at udfase deres tilstedeværelse på nogle aftalte områder i Bonn-regionen. Ifølge de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, sørgede mediehusene bl.a. for, at det ene bevidst svækkede sin mediedækning af aftalte områder, ligesom leveringen af avisen med avisbud blev udskiftet med det langsommere postlevering.

Eliminerede konkurrencen

“De ulovlige aftaler blev udarbejdet ved en notar i Schweiz for at skjule aktiviteterne. Med den faktiske tilbagetrækning af en af de konkurrerende aviser fra hvert af de områder, der var indgået aftaler om, blev områderne med aviscirkulation delt mellem udgiverne for at eliminere den konkurrence, som tidligere havde eksisteret mellem dem,” siger Andreas Mundt, præsident for Bundeskartellamt.

Efter en straflempelsesansøgning fra Bonner General-Anzeiger foretog konkurrencemyndighederne i december 2017 et uanmeldt kontrolbesøg på DuMonts hovedkontor og på virksomhedens advokats kontor. De tyske konkurrencemyndigheder vurderede, at aftalen bremsede konkurrencen på avismarkedet i Bonn-regionen, og DuMont, virksomhedens advokat og en anden ansvarlig person blev i fællesskab pålagt en bøde på 16 mio. euro, ca. 120 mio. kr.

”Den advokat, der har fået en bøde, rådgav DuMont gennem hele perioden og var aktivt involveret i operationen,” hedder det i en pressemeddelelse fra Bundeskartellamt.

Bestikkelsessag mod tidligerere juridisk chef i Telia nærmer sig 

Advokaten Michael Cohen: Manden, der ville tage en kugle for Trump 

Internationale signaler: Fremgangen fortsætter for advokatfirmaer 

Brexit-uro: En ud af ti advokater i Irland er nu englændere  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også