AdvokatWatch

Bestikkelsessag mod tidligerere juridisk chef i Telia nærmer sig

En svensk straffesag mod den tidligere juridiske chef hos telegiganten Telia er på trapperne. Han står anklaget for at have medvirket til omfattende bestikkelse i Usbekistan.

Foto: Colourbox

Den tidligere juridiske chef hos telekæmpen Telia Olli Tuohimaa er på anklagebænken i en svensk sag om omfattende bestikkelse. Sagen forventes at komme for retten i december med domsafsigelse i januar. Det skriver Law.com.

Olli Tuohimaa var ansvarlig for området Europa og Asien, Euroasia, og sagen drejer sig om påstået bestikkelse i Usbekistan.

Bestikkelsessagen har længe spøgt i kulissen hos Telia og allerede sidste år indgik selskabet en aftale med myndighederne i USA, Holland og Sverige om at betale næsten 1 milliard dollar i bøder og tilbageføring af ulovlige fortjenester.

Hvilken rolle Olli Tuohimaa helt konkret har spillet i forhold til bestikkelsen er uklart, men i sagsdokumenter fra det amerikanske Justitsministerium, der blev indgivet til en distriktsdomstol på Manhattan sidste år, er der yderligere detaljer om bestikkelsesordningen.

Her fremgår det blandt andet, at der er blevet oprettet et "skuffeselskab", hvor penge fra bankkonti i New York blev kanaliseret igennem til en "foreign official". I dokumenterne bliver der også peget på en aktieaftale, hvor embedsmanden fik mulighed for at erhverve aktier fra Telia "med muligheden for at sælge aktierne tilbage til Telia med en betydelig fortjeneste til den udenlandske embedsmand."

Udover Olli Tuohimaa er også den tidligere adm. direktør Lars Nyberg samt tidligere forretningsansvarlig for Eurasia Tero Kivisaari på anklagebænken. Alle tre nægter sig skyldige.

Advokat: Schlüter-sagen bør granskes og minister bør stramme op 

Advokater får klø i troværdighedsmåling: "Du ser ikke naturlige helte blandt advokater. Du ser naturlige anti-helte"

Advokat får betinget fængsel og mister retten til at være forsvarer i et år  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier