AdvokatWatch

Digitale skilsmisser giver færre fejl i Storbritannien

Antallet af skilsmissebegæringer, der må sendes retur pga. fejl, er dykket 95 pct. efter indførslen af digitalt skilsmissesystem.

Foto: Colourbox

Indførslen af et digitalt system til håndtering af skilsmisser har ført til markante lettelser i Stobritannien.

Det oplyser Courts and Tribunals Service, en styrelse under det britiske Justitsministerium, på sin hjemmeside.

Muligheden for at udfylde sin skilsmissebegæring online er lanceret 1. maj i England og Wales. Gennem testfasen har 91 pct. af brugerne erklæret sig tilfredse med systemet, og administrativt er der også store gevinster, fremgår det.

"Domstolspersonale bruger i øjeblikket 13.000 timer på at håndtere komplekse papir-skilsmisseformularer, men denne mere simple og mindre tekniske online service har allerede medført et fald på 95 pct. i antallet af ansøgninger, som må sendes tilbage pga. fejl," oplyser Courts and Tribunals Service.

Kun 0,6 pct. af ansøgningerne er blevet afvist siden januar, fremgår det.

"At man kan udfylde skilsmisseansøgninger online vil sikre, at vi giver den bedste støtte til mennesker, der går gennem en ofte svær og smertelig tid," siger justitsminister Lucy Frazer.

Digitalt værktøj skal gøre det lettere at blive skilt

Interaktiv GDPR-løsning vinder international pris

Revisionskæmper skruer op for digitale satsninger

Medie: Billige testamenter på nettet er en "alvorlig trussel" for advokatbranchen

Forsiden lige nu

Lundgrens bistår i milliardhandel med nationalklenodie

Advokatfirmaet har deltaget i rådgiverteamet, der sender Shell ud af den danske olieudvinding i Nordsøen til fordel for norsk selskab. Aktieposten på 36,8 pct. i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) sælges for 1,9 mia. dollar (ca. 12,3 mia. kr.)(Opdateret.)

Danske advokater kan smykke sig med internationale poster

IBA: Advokater fra Horten, Gorrissen Federspiel og Kromann Reumert har fået topposter i flere komitéer under advokatsammenslutningen IBA. De skal være med til at lede grupperne og udgive rapporter om de væsentligste temaer inden for deres felt, forklarer de til AdvokatWatch.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier