AdvokatWatch

Medie: Billige testamenter på nettet er en "alvorlig trussel" for advokatbranchen

Ifølge Politiken er antallet af danskere, som skriver testamente på det højeste niveau i næsten et årti. Det skyldes muligheden for at skrive billigere testamenter på nettet, og det udgør en "alvorlig trussel" for advokatbranchen, siger Helle Larsen, advokat og tidligere formand for landets familieadvokater.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

I 2017 steg antallet af danskere, som skrev testamente, for niende år i træk, og i alt 37.000 nye testamenter blev registreret sidste år.

Det er det højeste antal notargodkendte testamenter siden 2008, hvor arveloven sidst blev fornyet, skriver Politiken.

Udviklingen er i særdeleshed drevet af nye aktører, der giver folk mulighed for at skrive billige testamenter på nettet, såsom netportalen TestaViva, der har stor succes med at tilbyde digitale testamenter ganske gratis.

"Jeg er overbevist om, at antallet af nye testamenter vil stige voldsomt de kommende år, når flere finder ud af, at de ikke behøver betale en advokat i dyre domme for at skrive et testamente," siger selskabets adm. direktør, Michael Lauritzen, der vurderer at 50.000 danskere har skrevet testamente inden udgangen af 2019.

Helle Larsen, der er advokat og tidligere formand for landets familieadvokater, kalder udviklingen "glædelig", men kommer også med en advarsel til advokatbranchen.

"Hidtil har advokatbranchen ikke ønsket at se i øjnene, at de her portaler er en alvorlig trussel. Med de nye tal er der for mig at se ikke længere nogen tvivl," siger hun til Politiken.

Kunstig intelligens i advokatbranchen: Torpedoen, ingen tror rammer skibet 

Digitalt værktøj skal gøre det lettere at blive skilt 

Danskerne klar til jura-rådgivning på nettet 

Analysehus: Netbaseret jura-rådgivning er kun lige begyndt 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier