AdvokatWatch

Advokater fik usædvanlig melding: Byret kunne ikke finde plads i kalenderen

Retten i Glostrup måtte tidligere i år opgive at beramme sager, fordi kalenderen for 2023 allerede var fyldt op. ”Jeg har aldrig før fået et svar om, at de ikke kan tilbyde en berammelse,” siger advokat.

Retten i Glostrup kæmper med lange ventetider, og allerede tidligere i år var kalenderen for 2023 fyldt op. | Foto: Jens Dresling

Retten i Glostrup, der døjer med lange ventetider, har været ude af stand til at beramme sager, fordi tiderne i 2023 var brugt op, og 2024-kalenderen skulle lægges.

Det skriver Ekstra Bladet.

”Jeg har aldrig før fået et svar om, at de ikke kan tilbyde en berammelse. Så har jeg måske fået svar om, at der berammes et år eller halvandet år ude i fremtiden, men et svar om, at man i virkeligheden ikke kan løfte sin kerneopgave, det har jeg aldrig fået,” siger advokat Kristian Braad, der i maj fik en mail fra byretten, hvor der stod, at den ikke kunne finde plads i kalenderen til at behandle en sag om økonomisk kriminalitet, hvor han var forsvarer.

Forsvarsadvokat Ulrik Sjølin har fået samme melding, og retspræsident Betina Juul Heldmann bekræfter over for avisen, at det er korrekt, at ”vi i et par måneder i begyndelsen af 2022 ikke foretog berammelse af civile sager, fordi alle de tider, der er afsat til civile sager frem til udgangen af 2023, var brugt”.

Advokaterne skulle ifølge retspræsidenten nu have fået tilbudt tid i 2024.

Landets domstole er generelt under pres af voksende sagsbunker og lange ventetider, og derfor vil justitsminister Mattias Tesfaye (S) som noget nyt forsøge sig med politiske forhandlinger om domstolenes økonomi.

Efter planen skal der i år laves en ny flerårsaftale, der gælder fra 2023.

Minister melder ud: Vil forsøge politisk forhandling af domstolenes økonomi

Dommerformand åbner for at udskyde forhandlinger: ”Vi lever i en turbulent tid”

EU-rapporter bekræfter: Danmarks retssystem er i bund på ressourcer

Byret melder om pres på familiesager

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier