AdvokatWatch

Byret melder om pres på familiesager

De familieretlige sagsbunker er vokset til det dobbelte hos Retten i Glostrup, men ressourcerne er de samme, advarer retspræsidenten i Glostrup.

Retten i Glostrup kæmper med at få afviklet familiesager. | Foto: Jens Dresling

Familiesager kommer i klemme i de voksende sagsbunker, advarer præsident for Retten i Glostrup, Betina Heldmann, over for lokalmediet Sjællandske Næstved.

Byretten er generelt presset og har lange sagsbehandlingstider, og det kan ifølge retspræsidenten have store konsekvenser for især de børn, der er involveret i familiesagerne.

”I familieretlige sager er der børn, der fastholdes længere tid i konfliktfyldte familier, og børn, der ikke ser deres ene forælder i længere tid,” siger Betina Heldmann til Sjællandske Næstved.

Byretten har ifølge præsidenten oplevet en fordobling i antallet af familieretlige sager siden 2019, mens retten i samme periode ikke har fået tilført flere varige ressourcer.

Domstolene har de seneste år fået en række bevillinger til såkaldt bunkebekæmpelse, men mangler endnu at få en mere permanent økonomisk håndsrækning på plads.

Der skal i år laves en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi, der gælder fra 2023, og justitsminister Mattias Tesfaye (S) har lovet flere ressourcer til de trængte retter.

Partier kalder på politiske forhandlinger om domstolenes pressede økonomi

Tesfaye lægger op til politiske forhandlinger om domstolenes økonomi

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier