AdvokatWatch

Advokater har stor succes i ankenævn – men omgørelsesprocent er "helt uacceptabelt" høj

Næsten hver anden afgørelse om syriske flygtninge bliver omstødt i ankenævn. Det betyder mange sejre for advokater, som dog alligevel mener, at omgørelsesprocenten burde være meget lavere.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har trods høj omgørelsesprocent fortsat tillid til Udlændingestyrelsens sagsbehandling. | Foto: LISELOTTE SABROE

I 43 pct. af de sager, hvor Udlændingestyrelsen tager opholdstilladelsen fra en syrer, omstøder Flygtningenævnet afgørelsen, skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har fokus på at sende flere syrere, der er flygtet til Danmark, hjem, men de nye tal viser, at Udlændingestyrelsen lægger en for hård linje, mener flere advokater.

"Vi er glade for, at vi vinder sagerne i Flygtningenævnet, men det er udtryk for, at Udlændingestyrelsen laver et meget dårligt stykke arbejde i første omgang," siger advokat Niels-Erik Hansen, der har haft flere syriske flygtninge som klienter, til Jyllands-Posten.

Han kalder omgørelsesprocenten for "helt uacceptabelt" høj, og han bliver bakket op af blandt andre formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Jytte Lindgård, der mener, at Udlændingestyrelsen som førsteinstans nu må rette ind efter andeninstansen.

Udlændingestyrelsen har ifølge Jyllands-Posten ikke villet stille op til interview, men kontorchef Dorthe Steinicke Nielsen afviser i en skriftlig kommentar kritikken. Hun mener, at omgørelsesprocenten blandt andet skyldes, at der ofte kommer nye oplysninger om for eksempel asylmotiver eller konflikter frem i Flygtningenævnet.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har ligeledes fortsat tillid til Udlændingestyrelsens håndtering, oplyser han i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Dommer har ikke givet asyl i halvandet år – advokater er chokerede

Advokat er træt af tolkeaftale: Den volder problemer

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier