Advokater har stor succes i ankenævn – men omgørelsesprocent er "helt uacceptabelt" høj

Næsten hver anden afgørelse om syriske flygtninge bliver omstødt i ankenævn. Det betyder mange sejre for advokater, som dog alligevel mener, at omgørelsesprocenten burde være meget lavere.
Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har trods høj omgørelsesprocent fortsat tillid til Udlændingestyrelsens sagsbehandling. | Foto: LISELOTTE SABROE
Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har trods høj omgørelsesprocent fortsat tillid til Udlændingestyrelsens sagsbehandling. | Foto: LISELOTTE SABROE

I 43 pct. af de sager, hvor Udlændingestyrelsen tager opholdstilladelsen fra en syrer, omstøder Flygtningenævnet afgørelsen, skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har fokus på at sende flere syrere, der er flygtet til Danmark, hjem, men de nye tal viser, at Udlændingestyrelsen lægger en for hård linje, mener flere advokater.

"Vi er glade for, at vi vinder sagerne i Flygtningenævnet, men det er udtryk for, at Udlændingestyrelsen laver et meget dårligt stykke arbejde i første omgang," siger advokat Niels-Erik Hansen, der har haft flere syriske flygtninge som klienter, til Jyllands-Posten.

Han kalder omgørelsesprocenten for "helt uacceptabelt" høj, og han bliver bakket op af blandt andre formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Jytte Lindgård, der mener, at Udlændingestyrelsen som førsteinstans nu må rette ind efter andeninstansen.

Udlændingestyrelsen har ifølge Jyllands-Posten ikke villet stille op til interview, men kontorchef Dorthe Steinicke Nielsen afviser i en skriftlig kommentar kritikken. Hun mener, at omgørelsesprocenten blandt andet skyldes, at der ofte kommer nye oplysninger om for eksempel asylmotiver eller konflikter frem i Flygtningenævnet.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har ligeledes fortsat tillid til Udlændingestyrelsens håndtering, oplyser han i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Dommer har ikke givet asyl i halvandet år – advokater er chokerede

Advokat er træt af tolkeaftale: Den volder problemer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også