AdvokatWatch

Skandaleramt dommer følte sig presset til at arbejde trods sygdom – styrelse afviser

I kølvandet på domme for bl.a. at have udvist "utilbørlig optræden" i sit arbejde som dommer kritiserer Ulla Otken Domsstolsstyrelsen for at presse hende til at arbejde på fuld tid trods alvorlig fysisk og psykisk overbelastning. Styrelsen afviser kritik.

Foto: Stine Bidstrup

Når dommer og retsassessor hos Retten på Frederiksberg Ulla Otken inden for det seneste år er fundet skyldig i "utilbørlig optræden" og mangel på "ordentlighed og respekt," skyldes det bl.a., at Domstolsstyrelsen pressede hende til at arbejde fuld tid trods hjertesvigt og stress. Det fortæller Ulla Otken til Ekstra Bladet.

Ifølge den 59-årige dommer, der havde arbejdet på nedsat tid og været delvist sygemeldt i adskillige måneder op til de sager, der har kastet alvorlig kritik af sig fra Den Særlige Klageret, ville hun ikke sygemelde sig yderligere, fordi hun var bange for at blive fyret.

"Jeg har arbejdet røven ud af bukserne for det system i tre årtier, og når jeg så går ned med flaget, skal jeg betale af egen lomme," siger Ulla Otken til avisen og peger på, at der er tale om "et udpint system".

Hos Domstolsstyrelsen ønsker man ikke at kommentere personsager, men udtaler i et skriftligt svar, at styrelsen "naturligvis ikke kræver, at en ansat arbejder på fuld tid, hvis den pågældende af helbredsmæssige årsager ikke er i stand til det."

Dommer flere gange dømt for respektløshed: "Jeg er superked af det"

Dommer i Messerschmidt-sag er før blevet udskiftet efter

Advokatråd: Likes sår tvivl om Messerschmidt-dommers habilitet 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier fra AdvokatWatch

Bech-Bruuns økonomidirektør Martin Riber Povlsen stjal rampelyset i denne uge, da han som den seneste af en række profiler forlod advokatfirmaet. Derudover bød ugen på historier om blandt andet droppet sigtelse mod Njord og ny chef for Bruun & Hjejle.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier