AdvokatWatch

Dommer flere gange dømt for respektløshed: "Jeg er superked af det"

Retsassessor og dommer ved Retten på Frederiksberg er flere gange dømt ved Den Særlige Klageret. Sagerne skyldes blandt andet stort arbejdspres og problemer i privatlivet, forklarer hun.

Dommer ved Retten på Frederiksberg er ifølge Ekstra Bladet blandt andet dømt for at have brugt sin position til at slippe for en bøde i en bus i København. | Foto: Jens Dresling

Inden for det seneste år er dommer og retsassessor hos Retten på Frederiksberg Ulla Otken ved Den Særlige Klageret tre gange fundet skyldig i "utilbørlig optræden" og mangel på "ordentlighed og respekt", ligesom hun er dømt for at have brugt sin position til at slippe for en bøde i en bus i København, skriver Ekstra Bladet på baggrund af dommene.

Ulla Otken siger til avisen, at det, der skete, "er meget ulig mig, og når jeg kigger tilbage, kan jeg slet ikke forstå, hvordan det kunne ske".

"Jeg er superked af det. Også på mine børns vegne," siger Ulla Otken til Ekstra Bladet, og hun forklarer sine handlinger med, at hun i den periode var påvirket af stort arbejdspres, mens hun på privatfronten skulle håndtere alvorlig sygdom i familien, ligesom hendes parforhold gik i stykker.

Den Særlige Klageret har mulighed for at afskedige dommere, men det er ikke sket i Ulla Otkens tilfælde. Hun tager dog ikke større straffesager længere, men sidder mest med civile retssager og kontorarbejde.

Den Særlige Klageret er i øjeblikket kommet i rampelyset, da Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt har klaget over dommer Søren Holm Seerup, der har fået kritik for sin aktivitet på Facebook i forbindelse med, at han var retsformand i den såkaldte Meld og Feld-sag mod Morten Messerschmidt.

Dommer i Messerschmidt-sag er før blevet udskiftet efter klage

Advokatråd: Likes sår tvivl om Messerschmidt-dommers habilitet

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier