AdvokatWatch

Juraprofessor venter retsopgør om advokatundersøgelser efter metoo-sager

Nogle af de advokatundersøgelser, der spiller fremtrædende roller i metoo-sagerne, vil sandsynligvis blive tryktestet i retssystemet, spår juraprofessor.

Domstolene kan blive endestationen for nogle metoo-sager, spår juraprofessor Michael Gøtze. | Foto: Finn Frandsen

Kritiske ryster advarer imod manglende retssikkerhed i de metoo-sager, hvor arbejdsgivere fælder dom efter en advokatundersøgelse. Og derfor må man forvente, at nogle sager ender i retten, siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

Flere politikere og tv-værter har mistet jobbet efter advokatundersøgelser af krænkelsessager, men det er ofte en uigennemsigtig proces, og for at få belyst sagerne til bunds kan domstolene komme ind i billedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier