AdvokatWatch

Forsvarsadvokat om hård tone i retten: Der kan godt ryge en finke af panden

Forsvarenes og anklagernes kamp i retten udkæmpes på ord, og derfor kan tonen opfattes hård, lyder det fra flere forsvarsadvokater. "Det er glemt, lige så snart man kommer udenfor igen," siger Mette Grith Stage.

Den fremtrædende forsvarsadvokat Mette Grith Stage vil undgå at markere sig som "anklagerens bedste kammerat", fortæller hun. | Foto: Jens Dresling

Særligt yngre anklagere har givet udtryk for, at tonen i landets retter kan blive en tand for hård. Men selvom flere forsvarsadvokater erkender, at tonen kan blive hård af og til, er den "altid professionel" og bliver ikke personlig, lyder det.

"Der er ikke nogen, der siger noget grimt om anklageren som person, men man kan godt kritisere den måde, anklageren griber tingene an på, fordi man synes, at anklageren er urimelig."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier