AdvokatWatch

Anklagere vil have dommere til at gribe ind over for "hård" og "nedladende" tone i retten

Særligt yngre anklagere beretter om en for hård tone i retten. Anklagemyndigheden opfordrer fuldmægtige til at tage "teflon-kappen" på og efterspørger mere retsledelse fra dommernes side. Dommerforeningen afviser, at der er tale om en generel tendens.

"Der er stadig nogle (dommere, red.), der skælder ud over ting, hvor der ikke er nogen grund til det. Så man skal passe på ikke at tage det for nært at få skældud," lyder det fra en anonymiseret anklager i en brugerundersøgelse for Danmarks Domstole. | Foto: Jens Dresling

Tonen i retten kan være hård, og det sker af og til, at anklagerne oplever at blive angrebet personligt af en forsvarer. Sådan lyder flere anklageres beretninger i en ny brugerundersøgelse for Danmarks Domstole.

"Jeg oplever generelt, at der kan være en temmelig hård tone i retten fra forsvarerne, hvor dommerne ofte ikke griber ind," lyder det for eksempel fra en anonym anklager i brugerundersøgelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier