AdvokatWatch

Anklagere vil have dommere til at gribe ind over for "hård" og "nedladende" tone i retten

Særligt yngre anklagere beretter om en for hård tone i retten. Anklagemyndigheden opfordrer fuldmægtige til at tage "teflon-kappen" på og efterspørger mere retsledelse fra dommernes side. Dommerforeningen afviser, at der er tale om en generel tendens.

"Der er stadig nogle (dommere, red.), der skælder ud over ting, hvor der ikke er nogen grund til det. Så man skal passe på ikke at tage det for nært at få skældud," lyder det fra en anonymiseret anklager i en brugerundersøgelse for Danmarks Domstole. | Foto: Jens Dresling

Tonen i retten kan være hård, og det sker af og til, at anklagerne oplever at blive angrebet personligt af en forsvarer. Sådan lyder flere anklageres beretninger i en ny brugerundersøgelse for Danmarks Domstole.

"Jeg oplever generelt, at der kan være en temmelig hård tone i retten fra forsvarerne, hvor dommerne ofte ikke griber ind," lyder det for eksempel fra en anonym anklager i brugerundersøgelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier