AdvokatWatch

Retspræsident i opråb: Aldrig har jeg været ude for så voldsom en situation

Retten i Roskilde har ikke tid til nye berammelser før foråret 2022. Situationen ser sådan ud for mange af de øvrige retskredse, siger dommerformand.

Sagsbunkerne hober sig op ved retterne. | Foto: Colourbox

Beregninger fra Retten i Roskilde viser, at der ikke er plads til nye berammelser før april 2022. Det skriver Politiken.

"I mine 10 år som retspræsident har jeg ikke været ude for en så voldsom situation med et så stort pres på kapaciteten," siger retspræsident Jørgen Lougart, der har udarbejdet beregningerne, til mediet.

Ifølge beregningerne mangler retskredsen ca. 1.299 dommerarbejdsdage, hvilket svarer til 5,9 dommerårsværk, i 2021.

Situationen i Roskilde er langt fra enestående, men ligner derimod situationen i mange af de øvrige retskredse, fortæller Mikael Sjöberg, dommerforeningens formand, til Politiken.

I november kom det frem, at Retten i Glostrup nu er så presset, at man skal frem til marts 2022, før der er plads til både straffesager og civile sager i kalenderen.

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, er de politiske forhandlinger om en flerårsaftale vedrørende politi og anklagemyndighed i sin afgørende fase.

Regeringen har foreløbig lagt op til at styrke politiet og anklagemyndigheden med 792 mio. kr. frem mod 2024. Domstolenes økonomi står derimod først til at blive genforhandlet i 2022.

Det kan dog ifølge både advokater, dommere og politikere fra DF og SF blive meget problematisk for domstolene, da oprustningen vil skabe et voldsomt tryk mod domstolene.

"Her og nu er der behov for flere midler, for det, man tilfører anklagemyndigheden, kan vi ikke suge op ved domstolene. Så man løser ingen problemer ved kun at kigge på anklagemyndigheden," sagde Mikael Sjöberg til AdvokatWatch i november.

Flere retter må udskyde sager efter nye coronarestriktioner

Domstolene har akut brug for flere ressourcer – ellers kan det betyde meget lange sagsforløb

Retspræsidenter advarer politikere – der er brug for akut indgreb 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier