AdvokatWatch

Domstolene har akut brug for flere ressourcer – ellers kan det betyde meget lange sagsforløb

Domstolene er pressede, og det vil hovedsageligt komme til at gå ud over den almindelige borger, skriver Berlingske.

Foto: Ole Frederiksen

Det er helt afgørende for sagsbehandlingstiderne, at domstolene straks får tilføjet en betydelig mængde ressourcer. Opråbet kommer fra retspræsidenten ved Retten i Roskilde, Jørgen Lougart. Det skriver Berlingske.

Dommerne i Roskilde kan allerede nu se, at det bliver meget svært at nå alle sager i det næste år. Deres kalender er fyldt til bristepunktet med sager, som ikke kan vente, og det betyder, at der må prioriteres i, hvilke sager der skal for retten i 2021, og hvilke der skal udskydes til 2022.

"Vi står i en ekstraordinær situation allerede nu. Vi har nævningesager, der skal berammes i det første halvår af 2021. Når vi har klaret alle de nævningesager, og alle de hastende civile sager, så har vi allerede brugt alt den dommertid, vi har næste år," siger Jørgen Lougart til Berlingske og tilføjer, at lange sagsbehandlingstider vil ramme den almindelige borger.

Han frygter, at presset på domstolene vil blive endnu større, hvis finanslovsforhandlingerne resulterer i, at politiet og anklagemyndighedens bevillinger får et løft på ca. 600 mio. kr. i 2021 og derefter fortsat stiger til knap 800 mio. kr. i 2024. De ekstra ressourcer vil nemlig betyde, at der kommer flere sager.

Undersøgelse: Uklart hvem der traf beslutningen om at lukke domstolene

Retspræsidenter advarer politikere – der er brug for akut indgreb 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier