Endnu et advokatfirma med tråde til revisionshus ser dagens lys

Advokater fra Mazanti-Andersen og Lund Elmer Sandager har stiftet nyt advokatkontor, der deler navn og adresse med internationalt revisionsfirma i Danmark.
Den ene indehaver trådte ud af ejerkredsen hos Mazanti-Andersen ved årsskiftet. | Foto: Keen Heick-abildhauge
Den ene indehaver trådte ud af ejerkredsen hos Mazanti-Andersen ved årsskiftet. | Foto: Keen Heick-abildhauge

Advokater fra Mazanti-Andersen og Lund Elmer Sandager har stiftet advokatfirmaet Crowe Legal Denmark, der deler både navn og adresse med revisionshuset Crowe, der er blandt de største revisionsfirmaer på verdensplan, skriver Insidebusiness.

Crowe Legal Denmark er ifølge virksomhedsregistret stiftet 31. januar 2024 og ejes af Nicolai Jung, Christian Petri og Christina Meyer Petri. De sidder på en tredjedel hver, fremgår det.

Som AdvokatWatch tidligere har skrevet, forlod Nicolai Jung ejerkredsen i Mazanti-Andersen ved årsskiftet. Christian Petri og Christina Meyer Petri forlader Lund Elmer Sandager, hvor førstnævnte er en del af partnergruppen.

Det nye advokatkontor i Hellerup lidt nord for København er det seneste i rækken af advokatfirmaer med tydelige tråde til revisionsbranchen, som ser med stadig større appetit på markedet for juridiske ydelser.

”Markedsføringsmæssigt fællesskab”

KPMG åbnede ballet med KPMG Law Advokatfirma i 2020. I 2022 fulgte Baker Tilly efter med Baker Tilly Legal Advokatfirma, der netop er fusioneret med Ret & Råds afdeling i Glostrup, Ballerup og Greve.

I Horsens har revisionsfirmaet Roesgaard desuden sendt sin juridiske afdeling ind i maven på det lokale advokatkontor Agentoft Advokater, som nu hedder Roesgaard Advokater. 

Der er ingen direkte bånd til navnefællerne i revisionsbranchen i forhold til eksempelvis ejerskab, da revisionshuse ikke må eje advokatvirksomheder. Advokatfirmaerne er således ejet af advokaterne i butikken.

Det samme gælder Crowe Legal, og Søren Jonassen, partner og statsautoriseret revisor i Crowe, understreger, at revisionsfirmaet og advokatfirmaet trods samme brand og et ”markedsføringsmæssigt fællesskab” er fuldstændig adskilt.

”Vi har selvfølgelig mulighed for at henvise kunder til dem. Men det er jo op til kunderne, hvem de vælger,” siger Søren Jonassen til Insidebusiness.

Holder øje

Som AdvokatWatch løbende har beskrevet, har de tilsyneladende mere og mere populære konstruktioner vakt opsigt i advokatbranchen, herunder hos Advokatsamfundet, der fører tilsyn med landets advokater, og KPMG Law Advokatfirma blev i sommeren 2022 straffet af Advokatnævnet for at have for tætte forbindelser til det globale revisionshus.

”Vi kommer fortsat til at være meget opmærksomme på konstruktioner af denne type, hvor der er rødder uden for advokatbranchen,” lød det i den forbindelse fra Advokatrådets formandskab.

KPMG Law Advokatfirma har indbragt kendelsen for domstolene, som endnu ikke har taget stilling til sagen.

Hos brancheorganisationen Danske Advokater er man ”helt opmærksom” på, at modellen vinder indpas, siger adm. direktør Paul Mollerup til Insidebusiness.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter