AdvokatWatch

Advokat i opråb om transpersoners beskyttelse i fængsler

Klienter oplever chikane og nedværdigende behandling i landets fængsler, fordi de er transpersoner, fortæller advokat.

Frederik Blicher Jepsen, der er advokat for flere transpersoner, oplever manglende beskyttelse af dem i landets fængsler. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Frederik Blicher Jepsen, der er advokat hos Advokaterne Bonnez & Ziebe, er utilfreds med behandlingen af sine klienter, der er transpersoner, fortæller han til Politiken.

I øjeblikket repræsenterer han klienten Sofia Jakobsen, der er født som mand, men har levet som kvinde i omkring otte år. Hun har afsonet to ud af sin tre måneders fængselsstraf i en mandeafdeling i Nørre Snede Fængsel. Her oplevede hun efter eget udsagn omfattende chikane, en hadforbrydelse og nedværdigende behandling fra personalet.

Frederik Blicher Jepsen, der har flere transkønnede klienter med lignende oplevelser, mener, at placeringen i en mandeafdeling er en krænkelse i sig selv, selvom hans klient ikke officielt har skiftet juridisk køn.

”Det væsentligste er identitet. Hovedreglen i andre europæiske lande er, at man afsoner som det køn, man føler sig som, medmindre der er sikkerhedsmæssige risici. Danmark er et af de mest konservative lande i Europa, når det kommer til transpersoner i fængslerne,” fortæller han til avisen.

Kriminalforsorgen stiller ikke op til interview i artiklen, men er på vej med vejledninger til håndtering af transkønnede personers særlige problemstillinger i de danske fængsler og arrester. Noget som LGBT Danmark har ønsket længe, fremgår det.

Kun to advokatfirmaer på listen over Pride-sponsorer

Firmaer maler sig i regnbuens farver – men ”der er steder i branchen med udfordringer”

EU-Kommissionen ser ingen fremskridt i Polen og Ungarn

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier