AdvokatWatch

Dansk jurist undgår straffesag om skattesvig

71-årig tidligere advokat slipper for en straffesag om grov skattesvig.

Den danske jurist blev i juni 2019 sigtet for groft skattesvig for 161 mio. kr., fordi han tilbage i 2008 ifølge Skattestyrelsen og Nordsjællands Politi bevidst havde selvangivet en indtægt på 956 mio. kr. fra en fond på Bermuda forkert. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Anklagemyndigheden er nu nået frem til, at bevisbyrden ikke er stor nok til at rejse en straffesag mod den 71-årige jurist Jeffrey Galmond, der i juni 2019 blev sigtet af politiet for at have begået ”forsætlig grov skattesvig” i en sag fra 2008. Det skriver Børsen.

Sagen drejer sig i korte træk om, hvorvidt Galmond har selvangivet en indtægt på 956 mio. kr. fra en fond på Bermuda forkert, og om pengene skulle beskattes som almindelig lønindkomst eller aktieavanceskat.

Galmond erklærer sig over for Børsen ”tilfreds med udfaldet”, men kalder forløbet en ”skandaløs magtfordrejning”. Skattestyrelsen og Nordsjællands Politi har ikke ønsket at kommentere sagen over for Børsen.

Jeffrey Galmond har tidligere været beskikket advokat, men optræder ikke længere i databasen Advokatnøglen.

Galmond er opvokset i Herlev under navnet Jeffrey Porohoff, men han skiftede efternavn i midten af 1970’erne, da han blev jurist, skriver Fagbladet Journalisten.

Det er Boris Frederiksen, partner og formand for Kammeradvokaten, der er kurator på Galmonds personlige konkursbo og har forsøgt at vriste skattegælden på 196 mio. kr. fra juristen, der siden 2008 har boet i Schweiz.

Det er imidlertid ikke lykkedes endnu, og der er heller ikke udsigt til, at pengene ender i statskassen, skriver Børsen, der ikke har fået en kommentar fra kuratoren selv.

Advokat tyr til Højesteret efter kæmpe skattesmæk

Dansk advokat taber til Skat i sag om knap 200 mio. kr.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier