Jes Dorph får medhold i klage over advokatfirma

Et ud af tre klagepunkter har tidligere tv-vært Jes Dorph fået medhold i. Advokatfirma skal betale bøde. (Opdateret)
Foto: Marie Ravn/KULTUR
Foto: Marie Ravn/KULTUR
AF RITZAU

Tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen har fået medhold i et af tre klagepunkter over advokatfirmaet Norrbom Vindings undersøgelse af seksuelle krænkelser på TV 2.

Advokatfirmaet skal nu betale en bøde på 20.000 kroner til Jes Dorph-Petersen, der blev fyret på baggrund af undersøgelsen i januar.

Det har Advokatnævnet afgjort, skriver Journalisten.

Han har fået medhold i, at advokatfirmaet tilsidesatte god advokatskik.

Ved procesbeskrivelsen havde advokaten tilkendegivet, at der ville komme en vurdering af, om der var udført krænkende handlinger i strid med lovgivningen. Men Dorph-Petersen blev ikke tilstrækkeligt oplyst om, hvilken lovgivning og hvilke bestemmelser, som advokaten mente skulle være overtrådt, skriver mediet.

"Den proces, TV 2 og Norrbom Vinding udsatte mig for, var ikke i orden. Som det fremgår af Advokatnævnets afgørelse, var dele af den faktisk ulovlig," skriver Jes Dorph Petersen i en kommentar til Journalisten.

To andre klagepunkter, at bevisvurderingen var kritisabel, og at der uberettiget er indhentet personlige oplysninger, har han ikke fået medhold i. Klagepunkterne ligger uden for nævnets mandat, lyder det.

Jes Dorph Petersen blev fyret efter undersøgelsen, da TV 2 ikke mente, han kunne fortsætte som vært på stationen. Derefter blev han afskediget hos sin arbejdsgiver Nordisk Film TV.

Den 62-årige journalist blev i forbindelse med undersøgelsen af kulturen på TV 2 anklaget af to tidligere praktikanter for sexkrænkelser i privat regi i 2001 og 2003.

Advokat i Norrbom Vinding Yvonne Frederiksen siger i en udtalelse på advokatfirmaets hjemmeside, at hun er "meget overrasket" over nævnets konklusion.

Hun vil nu overveje, om kendelsen skal indbringes for domstolene.

Jes Dorph-Petersen afventer fortsat kendelse i en anden klagesag over advokatfirmaet hos Datatilsynet. Klagen lyder på, at Norrbom Vinding brød loven om persondatabeskyttelse.

I maj startede han sit eget mediefirma ved navn Tankegods. Her står han til rådighed med presserådgivning og som ordstyrer, foredragsholder, interviewer og tekstskriver.

Advokat: Vanskeligt at se hvordan andre skal overtage advokatens rolle i metoo-sager

Professor om undersøgelser efter metoo: Advokater bør ikke medvirke til den slags 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også