AdvokatWatch

Advokatrådet ser risiko ved udflytning af jurauddannelse

Politikerne skal tænke sig godt om, inden de flytter uddannelsespladser ud af storbyerne, mener Advokatrådet, efter der er landet en politisk aftale om ny jurauddannelse i Esbjerg.

Flere studiepladser skal flyttes ud af storbyerne. (Arkivfoto) | Foto: Miriam Dalsgaard

Advokatbranchen lever i høj grad af de jurister, der bliver udklækket på universiteterne i de fire største danske byer. Derfor skal politikerne tænke sig om, inden de flytter uddannelsespladser til provinsen, skriver Charlotte Krarup og Martin Lavesen, der er henholdsvis næstformand og formand i Advokatrådet, i en kronik i Politiken.

Der landede i sidste uge en politisk aftale, der blandt andet betyder, at der bliver afsat 10 mio. kr. til en jurauddannelse i Esbjerg, mens der lægges op til, at 10 pct. af studiepladserne generelt på Københavns Universitet skal flyttes ud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier