AdvokatWatch

Regeringen foreslår ny jurauddannelse i Esbjerg

Efter flere år på tegnebrættet er en ny jurauddannelse i Esbjerg nu et skridt tættere på at blive en realitet. Borgmester jubler.

Statsminister Mette Frederiksen præsenterer regeringens udspil "Tættere på - flere uddannelser og stærke lokalsamfund" på Aarhus Universitet Foulum torsdag 27. maj 2021. | Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Regeringen vil flytte uddannelsespladser ud af storbyerne og foreslår blandt andet en ny jurauddannelse i Esbjerg.

Det fremgår af udspillet "Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund", som regeringen har præsenteret torsdag eftermiddag.

"Det glæder mig rigtig meget, at to års kamp for at få en jurauddannelse i Esbjerg nu har resulteret i, at regeringen har det med i sit udspil," siger Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) til AdvokatWatch.

Regeringens ambition er, at der oprettes 7500 nye uddannelsespladser uden for de fire største byer, heriblandt en jurauddannelse i Esbjerg. Det er ikke konkretiseret, hvor mange studiepladser regeringen vil oprette i byen.

Idéen om en jurauddannelse i Esbjerg er langt fra ny, og lokale kræfter har længe forsøgt at få den op at stå.

Sidste år var det lige ved at lykkes via et samarbejde med Syddansk Universitet, men planerne faldt til jorden, da uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i efteråret afviste at bevilge de 16 mio. kr., Syddansk Universitet skulle bruge for at etablere den.

Borgmester tror på ny uddannelse

Med regeringens nye udspil tror Jesper Frost Rasmussen igen på projektet.

"Da både SF og Venstre tidligere har talt for det, ligner det noget, der kan blive til virkelighed inden længe," siger borgmesteren.

De nye uddannelsespladser skal sikre rekrutteringsgrundlaget for blandt andre de lokale advokatfirmaer.

"Både mange private virksomheder her i området, men også statslige styrelser har brug for jurister, og det er en udfordring at finde juridisk arbejdskraft. Derfor er der behov for at uddanne lokalt," siger Jesper Frost Rasmussen.

Tidligere har Kirk Larsen & Ascanius, som har hovedsæde i Esbjerg, og Penta Advokater, som ligeledes har adresse i byen, fortalt om, hvordan det kan være svært at finde kvalificeret arbejdskraft nok.

"Vi skal kæmpe hårdere for at få folk hertil, fordi vi skal igennem lydmuren. Vi må bare ikke hvile på laurbærrene, for så bliver vi overhalet," sagde Lasse Iversen Hansen, adm. direktør hos Penta Advokater, til Jydskevestkysten sidste år.

Hvis jurauddannelsen bliver etableret, forventer Jesper Frost Rasmussen, at rekrutteringen bliver lettere.

"Der er en stor efterspørgsel blandt unge her i området, og jeg bliver næsten ugentligt kontaktet af unge, der gerne vil have uddannelsen til byen," siger borgmesteren.

Venstre holder fast i ny jurauddannelse i politisk udspil

Ærgerlig Esbjerg-borgmester: "Jeg har aldrig oplevet noget lignende"

Universitet dropper indtil videre ansøgning om jurauddannelse i Esbjerg

Vestjyske advokatfirmaer i benhård rekrutteringskamp

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier