Ærgerlig Esbjerg-borgmester: "Jeg har aldrig oplevet noget lignende"

Esbjergs borgmester er langt fra tilfreds med minister, efter en ny jurauddannelse i byen ikke bliver en realitet foreløbig. Han har dog ikke opgivet ævred, siger han. (Opdateret)
Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). | Foto: Claus Bonnerup
Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). | Foto: Claus Bonnerup

Det er en ærgerlig Esbjerg-borgmester, som AdvokatWatch har i røret, efter det står klart, at en ny jurauddannelse ikke er på vej til byen foreløbig.

"Der er et reelt behov i det private erhvervsliv og på de offentlige arbejdspladser, som har store problemer med at rekruttere juridisk arbejdskraft," siger Jesper Frost Rasmussen (V) til AdvokatWatch.

Lokale kræfter i Esbjerg har længe kæmpet for at få en jurauddannelse til byen, men Syddansk Universitet (SDU), der skulle stå for uddannelsen, har droppet at søge Uddannelses- og Forskningsministeriet om at få lov til at oprette den inden ansøgningsfristen 1. oktober, oplyser universitetet til AdvokatWatch.

Det skyldes, at SDU har krævet lovning på knap 16 mio. kr. fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), inden universitetet officielt ville ansøge om uddannelsen.

Fra ministerens side har der imidlertid været tavshed trods gentagne forsøg siden april fra både borgmester Jesper Frost Rasmussen og SDU-rektor Henrik Dam på at få et svar fra Ane Halsboe-Jørgensen.

Giver ikke op

Så sent som for et par uger siden gjorde de et sidste desperat forsøg, men ifølge Jesper Frost Rasmussen har han overhovedet ikke hørt noget fra ministeriet – ikke engang en bekræftelse på, at de har modtaget hans henvendelser.

"Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det virker nærmest som en arrogant tilgang, at man ikke engang responderer på henvendelser, man får," siger borgmesteren.

"Det er fair nok, at man ikke altid kan få sin vilje, men jeg har alligevel aldrig oplevet, at man henvender sig som borgmester til en minister eller et ministerie og flere måneder senere ikke engang har fået et svar," tilføjer han.

Borgmesteren har dog ikke opgivet ævred og fortæller, at de "bliver ved med at kæmpe for uddannelser i Esbjerg – og en jurauddannelse specifikt".

Tidligere har forslaget om en ny uddannelse mødt opbakning fra SF, Venstre og Dansk Folkeparti, og Jesper Frost Rasmussen sætter nu sin lid til de kommende finanslovsforhandlinger.

"Jeg ved, at der er flere partier, der har bragt det med ind i finanslovsforhandlingerne, så vi forhåbentlig kan få politisk vilje til at finde midlerne, så vi kan ansøge næste gang, der er mulighed for det," siger han.

AdvokatWatch har forelagt kritikken for Ane Halsboe-Jørgensen. Ifølge ministeriets presseafdeling har Jesper Frost Rasmussen fået svar på sin henvendelse 22. september 2020.

"I svaret fremgår det, at oprettelse af nye uddannelser eller udbud ikke er noget, ministeriet i udgangspunktet tager initiativ til. Det foregår gennem den gængse prækvalifikationsproces," skriver ministeriets presseafdeling i en mail til AdvokatWatch.

(Artiklen er opdateret søndag 4. oktober kl. 12:42 med svar fra ministerens presseafdeling.)

Universitet dropper indtil videre ansøgning om jurauddannelse i Esbjerg

Borgmester i sidste forsøg på at få jurauddannelse til Esbjerg

Ny jurauddannelse i Esbjerg er ved at snuble tæt på målet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også