AdvokatWatch

Bruun & Hjejle hæver diversitetsmål

Advokatfirmaet Bruun & Hjejle vil øge andelen af kvinder i partnerkredsen til 30 pct. Målet skal være nået "indenfor en overskuelig årrække", lyder det.

Ingen kvinder er nået op på bestyrelsesniveau i virksomheden. | Foto: PR

Advokathuset Bruun & Hjejle hæver målet for antallet af kvinder i partnerkredsen fra 20 pct. til 30 pct. Det fremgår af advokatfirmaets årsrapport for 2020.

"Vi er opmærksomme på løbende at skabe muligheder for kvinder i ledelsesfunktioner blandt andet i form af talentprogrammer og mulighed for fleksible vilkår. Dette gælder også på partnerniveau," skriver advokaterne i ledelsesberetningen.

Andelen af kvindelige partnere i de ti største advokatvirksomheder ligger i gennemsnit på 15,5 pct. mod 14 pct. året før, viser AdvokatWatchs seneste optælling fra september. Og her lå Bruun & Hjejle under gennemsnittet med en andel på 13 pct.

Advokatfirmaet hev ved årsskiftet to kvinder og tre mænd ind i partnerkredsen og opgør i årsrapporten andelen af kvinder til nu at ligge på 16 pct.

Der er ikke sat et konkret tidspunkt for, hvornår målet om 30 pct. kvinder i partnerkredsen skal være indfriet. Det skal blot være "indenfor en overskuelig årrække", lyder det i ledelsesberetningen.

"Bestyrelsen og daglig ledelse er opmærksom på måltallet for kønsmæssig ligestilling ved udvælgelse og indstilling af de bedst kvalificerede kandidater og vil løbende evaluere resultatet af sådanne processer og træffe beslutning om relevante tiltag med henblik på at opnå måltallet," skriver advokaterne i ledelsesberetningen.

Ingen kvinder er nået op på bestyrelsesniveau i virksomheden. Bestyrelsen består af formand Ole Spiermann, næstformand Søren Damgaard, Søren Holger Nelson Kopp, Peter Andreas Nielsen, Morten Jensen og Svend Christian Johansen.

Bech-Bruun annoncerede i november, at mindst hver tredje nye partner i perioden 2021-2025 skal være kvinde, mens der i 2026-2030 skal optages det samme antal mænd og kvinder i partnerkredsen. Og hos Horten vil direktør Tine Kaspersen lægge op til en diskussion om kvoter i partnerkredsen og bestyrelsen.

Flere andre store advokatfirmaer har dog afvist at følge i fodsporene på Bech-Bruun og komme med konkrete målsætninger.

Kammeradvokaten ændrer overskudsmodel for at fremme diversitet 

"Jeg har kæmpet som et vilddyr for at fastholde kvindelige talenter i branchen"

Bruun & Hjejle finder nye partnere i egne rækker

Bech-Bruun klar med konkrete mål for kvinder i partnerkredsen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier