AdvokatWatch

Konkursadvokater splittede om ny konkurslov

Konkursadvokaterne Pernille Bigaard og Henrik Sjørslev stiller sig i hver sin side af grøften ved spørgsmål om ny lovgivning, der skal få flere virksomheder til at klare sig igennem coronakrisen.

Revisorernes brancheforening FSR - danske revisorer advarer mod at skippe det obligatoriske revisortjek fra en uvildig revisor ved rekonstruktion. | Foto: Colourbox

For at undgå en konkursbølge blandt små og mellemstore virksomheder vil justitsminister Nick Hækkerup (S) med ny lovgivning gøre det mere simpelt at rekonstruere en virksomhed og springe det ellers obligatoriske revisorgennemsyn af en uvildig revisor over. Det skriver Berlingske.

Lovgivningen får alarmklokkerne til at ringe hos både revisorernes brancheforening FSR - danske revisorer og – måske mere overraskende – Pernille Bigaard, konkursadvokat og partner i advokathuset Skau Reipurth & Partnere.

"Jeg er blot bange for, at vi om nogle år kan konstatere, at det offentlige står som taberen igen. Jeg ser derfor gerne, at Justitsministeriet overvejer sit forslag igen og finder en løsning, der sikrer for eksempel Gældsstyrelsen bedre," siger Pernille Bigaard til Berlingske.

Forslaget møder derimod opbakning fra konkursadvokat Henrik Sjørslev, der er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Danske Insolvensadvokater og desuden partner i DLA Piper, som i et brev til Folketingets Retsudvalg giver udtryk for, at forslaget vil kunne rede mindst 500 virksomheder, som ellers står til at lukke.

Henrik Sjørslev har tidligere sagt til AdvokatWatch, at han håber, de nye regler vil kunne skabe en "konsolideringsbølge, hvor de stærke overtager de svage, frem for en konkursbølge".

"Jeg tror, der kommer en stor insolvensbølge, men ikke nødvendigvis en konkursbølge. Hvis vi får nogle nye værktøjer, kan man redde rigtig mange arbejdspladser," sagde Henrik Sjørslev tidligere på måneden.

Den nye lovgivning skal efter planen færdigbehandles af Folketinget i løbet af marts.

DLA-advokat får beskåret sit millionsalær i flykonkurs

Advokatfirmaer ruster sig til konkursbølge – men frygter ikke finanskrisepanik 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier