Boligadvokater har rygende travlt i rekordmarked

Antallet af bolighandler slår rekord i januar, og det brandvarme marked lader dermed til at fortsætte ind i 2021. Vi har rigtig travlt for tiden, lyder det fra boligadvokaterne.
Antallet af bolighandler i januar ligger 44 pct. over niveauet i årets første måned sidste år, viser tal fra Boligsiden. | Foto: Emil Agerskov
Antallet af bolighandler i januar ligger 44 pct. over niveauet i årets første måned sidste år, viser tal fra Boligsiden. | Foto: Emil Agerskov

Der er travlt hos boligadvokaterne for tiden, der nyder godt af et boligmarked, der buldrer derudad.

Antallet af bolighandler i januar ligger 44 pct. over niveauet i årets første måned sidste år, viser tal fra Boligsiden onsdag morgen, og det kan mærkes hos advokaterne.

"Det smitter selvfølgelig af på os, så vi har rigtig travlt for tiden," siger Niels Erlandsen, formand for Danske Boligadvokater, til AdvokatWatch.

Der var ifølge Boligsiden mere end 9000 bolighandler i januar, og det er det højeste antal for januar siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik med antallet af bolighandler.

Dermed fortsætter boligmarkedet de tendenser, der også prægede sidste år.

"2020 var en lang opadgående bølge. Den startede omkring påske, og den har bare kørt derudaf resten af året," siger Niels Erlandsen.

Flere økonomer har advaret om en mulig boligboble, som man også så op til finanskrisen i 2008, men Niels Erlandsen mener ikke, at der er helt samme stemning på boligmarkedet som dengang.

"Min fornemmelse er, at køberne tager det mere med ro end under opsvinget i nullerne. Dengang var der en lidt mere hektisk stemning, hvor køberne bare skulle have for enhver pris. Det virker som om, folk har mere is i maven i dag, selvom der selvfølgelig er mange, der gerne vil købe," siger han.

Boligadvokater under pres: "Det svarer til en bette fluevægter i kamp mod Mike Tyson"

Boligadvokater usikre på fremtiden: "Vi sidder ude på kanten af stolen"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også