AdvokatWatch

Djøf vil have kulturændring: "Chikanen kommer ofte fra en partner"

For at komme seksuelle krænkelser til livs overvejer Djøf Advokat at etablere en uafhængig whistleblowerordning. "Tallene er højere, end vi havde regnet med," siger formand om ny undersøgelse af krænkelser i advokatbranchen.

"Advokatbranchen er partnerdrevet og i undersøgelsen kan vi se, at chikanen ofte kommer fra en partner eller en, der er over en i hierarkiet, derfor arbejder vi i Djøf Advokat på muligheden for, at der kan etableres en uafhængig whistleblowerordning," siger Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat. | Foto: Morten Holtum

Hver tredje kvindelige jurist og hver ottende mandlige jurist har været udsat for seksuelle krænkelser i advokatbranchen på deres nuværende arbejdsplads. Det viser en ny undersøgelse fra Djøf Advokat.

"Det overrasker os nok ikke, at der er en udfordring i advokatbranchen. Det har man det sidste halve år kunnet se, at der er i mange brancher, så det er der selvfølgelig også i advokatbranchen. Men jeg synes stadig, tallene er høje. For høje. De er højere, end vi havde regnet med," siger Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat, i et interview med AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kan godt ryge en finke af panden, lød det fra advokat Mette Grith Stage i en uge, hvor spalterne blandt andet var fyldt med historier om en hård tone ved retterne, en afklapsning til Njord i dommerklagesag og en brugerlussing til Tinglysningsretten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier