AdvokatWatch

Advokat og Venstre-ordfører kritiserer rigsret-setup midt i historisk sag

Rigsretten er sat efter grundloven, men setuppet er betænkeligt, mener advokat og Venstre-ordfører Preben Bang Henriksen, der tidligere har stemt imod rigsretssagen.

Preben Bang Henriksen (V) sætter spørgsmålstegn ved, at Danmark fortsat opererer med en Rigsret, der er opbygget som "en partisk domstol" idet, at de civile dommere er udpeget af partierne. | Foto: Jens Dresling

Midt i den historiske rigsretssag mod Inger Støjberg sår Venstres retsordfører, advokat Preben Bang Henriksen, tvivl om Rigsrettens setup i sit eget nyhedsbrev, skriver Politiken.

Rigsrettens opsætning, som er fastsat i Grundloven, består af 13 højesteretsdommere og 13 dommere, som er udpeget af de politiske partier. Og det er her, tråden knækker for Preben Bang Henriksen, der i øvrigt hørte til fåtallet, der stemte imod rigsretssagen mod Støjberg.

"Som tiltalt dømmes du blandt andet af nogle dommere, der er udpeget af partierne, med sikker viden om, at de i realiteten på forhånd har antipati mod den tiltalte. Eksempelvis forventer jeg ikke, at Enhedslistens dommer hverken er eller vil fremstå som upartisk," lyder det fra politikeren, der ifølge Politiken ikke ønsker at uddybe.

Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus og rigsretsdommer Ingelise Bech Hansen, der er udpeget af Enhedslisten, kalder blandt andet Preben Bang Henriksens erklæringer "uklædelige" og "upassende", skriver mediet.

Inger Støjbergs forsvarer tog ordet – og så blev Rigsretten en helt anden

Intern e-mail: "Jo mere vi skriver, jo mere afslører vi om det problematiske" 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier