Advokatsamfundet bekymret for spareplaner på jurastudierne

I et debatindlæg i Berlingske lyder der bekymring fra Advokatsamfundet, som frygter at nedskæringer på jurauddannelsen kommer til at koste kvalitet i advokatbranchen.
Generalsekretær for Advokatsamfundet, Andrew Hjuler Crichton | Foto: PR / Morten Holtum
Generalsekretær for Advokatsamfundet, Andrew Hjuler Crichton | Foto: PR / Morten Holtum

"Det er med nogen bekymring, at vi i Advokatsamfundet kan se, at der er udsigt til, at jurauddannelserne på landets universiteter risikerer at skulle spare omkring ti pct. de kommende år, sammen med andre fag på de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelsesretninger."

Sådan skriver formand for Advokatrådet, Peter Fogh, og generalsekretær for Advokatsamfundet, Andrew Hjuler Crichton, i et debatindlæg i Berlingske.

Baggrunden er, at der i de aktuelle finanslovsforslag og forhandlinger ikke er afsat penge til at fastholde taksterne på de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser. I 2010 blev taksterne på de uddannelser forhøjet, men nu lægges der altså op til, at der skal skæres igen.

Fra Advokatsamfundets side lyder det, at man med nedskæring risikerer at ende med en "light"-uddannelse, og det vil koste kvalitet.

"Vi mener, at kvalitetsuddannelse er en investering, som kommer godt igen. Og håber, at politikerne omkring finanslovsforhandlingerne finder sammen om at uddanne til højeste niveau," lyder det fra Peter Fogh og Andrew Hjuler Crichton.

CBS mærker advokatfirmaernes øgede appetit på erhvervsjurister

Erhvervsjurist havnede i advokatbranchen ved et tilfælde

Kamp om pladserne: Mindre stigning i optaget af nye jurastudrende  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også