AdvokatWatch

Inger Støjberg bliver Venstres nye retsordfører

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister forsøgte mandag at blive en del af gruppeledelsen uden held.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg (V) bliver Venstres retsordfører, oplyser partiets pressetjeneste.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister blev tidligere på ugen vraget til toppost i Venstres gruppe. Hun forsøgte mandag at blive en del af gruppeledelsen, men måtte se sig slået af Sophie Løhde, der fik posten som gruppenæstformand.

"Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance – ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken," skrev Støjberg på Facebook efter et døgns tavshed om valget af gruppens ledelse.

Tidligere minister, gruppeformand og nuværende medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade (V) har udtrykt bekymring over, hvem der skal repræsentere Støjbergs linje på udlændingeområdet i gruppeledelsen.

Det samme har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, udtrykt. Han er bekymret for, at Venstre har gang i et kursskifte i udlændingepolitikken.

Fravalget af Støjberg er ifølge flere politiske kommentatorer et billede på, at tilhængerne af en stram udlændingepolitik har fået det sværere i Venstre.

Mandag blev Jakob Elleman-Jensen og Kristian Jensen foruden Sophie Løhde valgt ind i Venstres ledelse. De blev henholdsvis politisk ordfører, gruppeformand og gruppenæstformand.

Torsdag står ordførerskaberne i Venstre således klar. Mads Fuglede fortsætter på posten som udlændinge- og integrationsordfører i Venstre.

Af andre poster kan det nævnes, at Karsten Lauritzen bliver forsvarsordfører, Tommy Ahlers bliver erhvervsordfører, og Ulla Tørnæs bliver uddannelses- og forskningsordfører.

Efter afsløringer om tolkefirma: Ny justitsminister skal i samråd

Advokatrådet langer ud efter Støjberg-forslag: "Meget forenklet opfattelse af retspraksis"

Advokat og mulig MF'er: Jeg vil lave love der holder humanismen i hævd

 

Justitsminister vil have strafmetoder til sexkriminelle undersøgt

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier