AdvokatWatch

Aarhusiansk advokat forlader formandspost efter bøde

Advokat Christian Bachmann forlader formandsposten i Danske Advokaters skatteudvalg. Det sker som konsekvens af en bøde fra maj, hvor han blev straffet for at forsøge at "fiske" klienter fra en konkurrent.

En aarhusiansk skatteadvokat har valgt at trække sig som formand for et brancheudvalg, efter at han har modtaget en bøde for at forsøge at "fiske" klienter fra en konkurrent.

Berlingske skriver tirsdag, at advokat Christian Bachmann har forladt formandsposten i Danske Advokaters skatteudvalg. Det sker som konsekvens af, at han i maj modtog en bøde på 20.000 kr. fra Advokatnævnet for at have overtrådt branchens etiske regler.

I 2017 kontaktede han to tidligere klienter med et tilbud om billigere rådgivning, end de fik hos deres nuværende advokat. Forinden havde klienterne fravalgt Christian Bachmann som advokat.

Det er i strid med de advokatetiske regler i branchen at forsøge at lokke klienter fra konkurrenter, og derfor fik han en bøde.

"Jeg har taget kendelsen til efterretning, og jeg har taget konsekvensen og fratræder som formand for Danske Advokaters Skattefagudvalg, selvom dette kan synes som et drastisk skridt i den konkrete situation. Denne sag må ikke stå i vejen for det vigtige retspolitiske arbejde, og jeg vil fortsat tage aktiv del i moderniseringen af skattesystemet og arbejde for at sikre en højere grad af retssikkerhed i Danmark," skriver Christian Bachmann i en mail til Berlingske.

Christian Bachmann sidder også i regeringens Skattelovråd, som er nedsat for at forenkle skattereglerne. Her vil han fortsætte, medmindre skatteminister Kristian Lauritzen (V) beder ham om at gå af, skriver Berlingske.

Advokater trætte af Advokatnævnet: "De er blevet for emsige og for strenge"

Antallet af klager over advokater stiger 

 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier