AdvokatWatch

Jurist efterlyser diversitet i advokatbranchen: "Der er lang vej endnu"

Der mangler diversitet i advokatfirmaerne, mener jurist og ph.d. Sabba Mirza. Det er virkelig få advokatkontorer, som har et eksplicit fokus på diversitet, siger hun.

Sabba Mirza stiftede My Law Story, efter hun oplevede trivselsproblemer blandt de studerende. | Foto: PR/Jannick Børlum

Medarbejderne i danske advokatfirmaer er for ens, mener jurist, ph.d. og direktør for virksomheden My Law Story Sabba Mirza, skriver Karnovs nyhedssite K-News.

Reaktionen kommer, efter en norsk advokat og censor ved Oslo Universitet har stillet spørgsmålstegn ved flerkulturelle juristers kompetenceniveau. Det har affødt en heftig debat om manglende kulturel diversitet i den norske advokatbranche. Og ifølge Sabba Mirza er der også god grund til at tage debatten herhjemme.

"I løbet af det sidste års tid har jeg som direktør for My Law Story været i kontakt med rigtig mange danske advokatkontorer. Jeg må ærlig talt indrømme, at der er lang vej endnu. Det er virkelig få advokatkontorer, som har et eksplicit fokus på diversitet og som har tænkt diversitet igennem i rekrutteringsprocessen," siger Sabba Mirza til K-News.

Sabba Mirza stiftede My Law Story, efter hun i 2018 begyndte at undervise på Københavns Universitet. Her opdagede hun, at en del af de studerende havde trivselsproblemer, og idéen med My Law Story er, at de studerende kan få hjælp og støtte.

Gorrissen Federspiel-topchef skriver under på ligestillingsløfte

Ny Kammeradvokat-chef savner ligestilling: "Det er en falliterklæring"

Minister overvejer udstilling af virksomhedernes skæve kønsfordeling

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier