AdvokatWatch

Rapport: Staten betaler Kammeradvokaten tre gange så meget som modparten

Kammeradvokatens salær er i en række sager i gennemsnit tre gange højere end de tilkendte sagsomkostninger til modparten, viser rapport fra Justitia.

En rapport fra Justitia viser, at de tilkendte sagsomkostninger til den vindende part i ni udvalgte sager udgør gennemsnitligt 28 pct. af det beløb, som myndigheden som part betalte Kammeradvokaten i salær. | Foto: Ernst van Norde

I en sag mellem Skatteministeriet og det fynske boligselskab Civica om en fejlagtig ejendomsvurdering, som Civica vandt, var Kammeradvokatens salær ti gange højere end det beløb, Civica fik tildelt til at betale sin advokat, skriver Berlingske.

Eksemplet fremgår af en rapport, som tænketanken Justitia for nylig har lavet, og som AdvokatWatch tidligere har omtalt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier