AdvokatWatch

Dommerformand affejer sammenligning med nabolande

En direkte sammenligning lader sig ikke gøre, skriver Dommerforeningens formand, Mikael Sjöberg, i et brev til formanden for Folketingets retsudvalg efter kritik af det danske retssystem i forhold til det svenske og norske.

"Det skal ikke være en undskyldning for alt for lange sagsbehandlingstider i Danmark, men sammenligningen skal holde," lyder det fra Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Det holder ikke at sammenligne det danske retssystem med det svenske og norske, mener Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen.

"Begge steder har man notorisk flere ressourcer end i Danmark, og for Norges vedkommende en anden måde at opgøre statistikken på, og sammensætningen af den civile sagsportefølge er mig bekendt også forskellig landene imellem," skriver Mikael Sjöberg i et åbent brev til formanden for Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen (V).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier