AdvokatWatch

Dommerformand affejer sammenligning med nabolande

En direkte sammenligning lader sig ikke gøre, skriver Dommerforeningens formand, Mikael Sjöberg, i et brev til formanden for Folketingets retsudvalg efter kritik af det danske retssystem i forhold til det svenske og norske.

"Det skal ikke være en undskyldning for alt for lange sagsbehandlingstider i Danmark, men sammenligningen skal holde," lyder det fra Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Det holder ikke at sammenligne det danske retssystem med det svenske og norske, mener Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen.

"Begge steder har man notorisk flere ressourcer end i Danmark, og for Norges vedkommende en anden måde at opgøre statistikken på, og sammensætningen af den civile sagsportefølge er mig bekendt også forskellig landene imellem," skriver Mikael Sjöberg i et åbent brev til formanden for Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen (V).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier