AdvokatWatch

Advokatfirma tilbyder coronatest for at give medarbejdere afklaring

Medarbejderne hos advokatfirmaets Lundgrens har fået tilbudt at blive testet for, om de har haft covid-19. De fleste har taget imod muligheden, der har givet en mere åben dialog og et øget fokus på corona, fortæller HR-chef.

Ifølge Bettina Hassing, HR-chef i Lundgrens, har medarbejderne taget godt imod tilbud om coronatest. | Foto: PR

Mange danskere har de seneste måneder haft hoste, feber eller ondt i hovedet uden at ane, om det var en mild omgang covid-19. Men nu har medarbejderne hos advokatfirmaet Lundgrens fået mulighed for at få sandheden at vide.

Firmaet har tilbudt alle medarbejdere at få lavet en såkaldt antistoftest, der viser, om man har haft sygdommen. Og initiativet er blevet godt modtaget, fortæller HR-chef.

"Medarbejderne har taget rigtig godt imod tilbuddet, fordi det jo har fyldt rigtig meget for alle den seneste tid. Med den her test, kan medarbejderne få en afklaring, og det har skabt en ro hos den enkelte," siger Bettina Hassing, HR-chef i Lundgrens, til AdvokatWatch.

Hun fortæller, at langt de fleste har taget imod tilbuddet. Medarbejderne har fået svar på testene hver for sig, og Lundgrens ved ikke, hvem der har været testet positive. Men mange har valgt at dele deres svar med kollegerne, lyder det fra Bettina Hassing.

"Det har også skabt en åbenhed, hvor man har talt om sine resultater og delt dem. Flere har haft covid-19 uden at vide det, så det skaber også en øget bevidsthed og motivation om, at vi skal fortsætte med at følge retningslinjerne, selvom de fleste efterhånden er lidt trætte af håndsprit."

Testene blev udført over to dage af firmaet Valida Health. De medarbejdere, der ønskede det, fik lavet en priktest i fingeren og fik svar pr. mail senere samme dag.

Valida Health laver statistik over, hvor mange der har været smittet, og den statistik vil Lundgrens gerne bidrage til.

"Vi kan være med til at kaste lys over det mørketal, der er i forhold til, hvor mange danskere der har haft covid-19," siger Bettina Hassing.

HR-chefen vil ikke løfte sløret for, hvad aftalen med Valida Health har kostet Lundgrens.

Advokater siver tilbage på kontorerne – men normale tilstande har lange udsigter

Hjemme hos advokatbosserne: Vi har lært af krisen – men savner kollegerne

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier