AdvokatWatch

Samlet opposition går til Mette Frederiksen med ønske om at genåbne retterne

De borgerlige partier vil forhandle med regeringen om at genåbne retterne. Partierne mener ikke, at man behøver gå på kompromis med de sundhedsfaglige retningslinjer.

Retssystemet har høj prioritet, når den borgerlige blok skal forhandle med regeringen om en genåbning af Danmark. | Foto: Jens Dresling

Retterne bør genåbnes. Sådan lyder budskabet fra den borgerlige blok, når partilederne tirsdag klokken 18 mødes med regeringen.

"Det er vigtigt, vi igen får gang i vores retssystem, og det kan vi heldigvis også gøre på en sundhedsfagligt forsvarlig måde," siger formand for Det Konservative Folkeparti og tidligere justitsminister Søren Pape.

Det største oppositionsparti, Venstre, istemmer, at det er vigtigt at få åbnet retterne mere op - hurtigst muligt.

"Jeg har efterhånden fået adskillige henvendelser fra advokater, der er særdeles utrygge ved situationen. Den var efter min opfattelse dybt betænkelig før krisen. Jeg tør derfor slet ikke tænke på, hvordan det ser ud efter krisen," siger Venstres Preben Bang Henriksen, der er formand for Folketingets Retsudvalg.

Dansk Folkeparti går også til forhandlingerne med et ønske om, at retterne bliver åbnet mere op, end tilfældet er nu. Gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup fortæller, at man ikke er enig i regeringens hidtidige prioritering om, at skolerne skulle åbnes før retterne.

"Vi mener, at man bliver nødt til at tage fat på nogle helt grundlæggende ting i samfundet, som indbefatter retterne," siger Peter Skaarup.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, fortæller, at partiet går til forhandlingerne med en genåbning af retterne som topprioritet.

"Jeg kommer til at være meget kritisk, hvis man ikke åbner op for retterne. Jeg er ikke i en position, hvor jeg kan stille krav, men jeg kan råbe rigtig højt, og det vil gøre," siger Pernille Vermund og kalder samtidig nedlukningen for "en skændsel."

Også Liberal Alliance mener, at man bør genåbne retterne. Partiet mener, at det sagtens kan lade sig gøre, så længe man lever op til "en række forsigtighedsregler".

"I Liberal Alliance mener vi godt, at vi kan begynde at åbne samfundet lige så stille op igen, herunder også de danske domstole," siger Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.

Advokatrådet: Genetabler retsstaten hurtigst muligt

Nedlukningen af retter fortsætter efter påske

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier