AdvokatWatch

Stilhed før konkurs-stormen hos Lønmodtagernes Garantifond

Mens coronakrisen kradser og ledigheden vokser, er antallet af sager lavere end normalt hos Lønmodtagernes Garantifond, lyder det fra direktør. Men konkursadvokaterne får travlt, når skifteretterne åbner igen.

Hos Lønmodtagernes Garantifond, der ligger under ATP i Hillerød, forbereder man sig til en virkelighed med risiko for mange konkurser. | Foto: PR/ATP

Lønmodtagernes Garantifond har under coronakrisen indledt færre nye sager om dækning af løn i krakkede virksomheder end normalt. Alligevel har man susende travlt for at forberede sig til den forventede ekstra aktivitet, når skifteretterne genåbner og igen begynder at afsige konkursdekreter.

"Vi har i forrige uge set lidt færre anmeldelser en normalt. En af betingelserne for, at du kan anmelde lønkrav til Lønmodtagernes Garantifond (LG) er, at din virksomhed er gået konkurs. Men når skifteretterne er lukket, som det tilfældet er nu, bliver der som hovedregel ikke afsagt konkursdekreter. Og så får vi ikke flere nye sager, " siger centerdirektør Jan Sabroe fra ATP, der administrerer LG.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier