AdvokatWatch

Stilhed før konkurs-stormen hos Lønmodtagernes Garantifond

Mens coronakrisen kradser og ledigheden vokser, er antallet af sager lavere end normalt hos Lønmodtagernes Garantifond, lyder det fra direktør. Men konkursadvokaterne får travlt, når skifteretterne åbner igen.

Hos Lønmodtagernes Garantifond, der ligger under ATP i Hillerød, forbereder man sig til en virkelighed med risiko for mange konkurser. | Foto: PR/ATP

Lønmodtagernes Garantifond har under coronakrisen indledt færre nye sager om dækning af løn i krakkede virksomheder end normalt. Alligevel har man susende travlt for at forberede sig til den forventede ekstra aktivitet, når skifteretterne genåbner og igen begynder at afsige konkursdekreter.

"Vi har i forrige uge set lidt færre anmeldelser en normalt. En af betingelserne for, at du kan anmelde lønkrav til Lønmodtagernes Garantifond (LG) er, at din virksomhed er gået konkurs. Men når skifteretterne er lukket, som det tilfældet er nu, bliver der som hovedregel ikke afsagt konkursdekreter. Og så får vi ikke flere nye sager, " siger centerdirektør Jan Sabroe fra ATP, der administrerer LG.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier