Regeringen vil betale udgifter for coronaramte virksomheder

Selvstændige kan få kompensation for 75 procent af omsætningstab, dog maksimalt 23.000 kroner per måned.
På et pressemøde klokken 12 onsdag præsenterede finansminister Nicolai Wammen (S) initiativer, som skal hjælpe erhvervslivet. | Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
På et pressemøde klokken 12 onsdag præsenterede finansminister Nicolai Wammen (S) initiativer, som skal hjælpe erhvervslivet. | Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Mange små virksomheder og selvstændige er i øjeblikket presset økonomisk af coronasituationen. 

Derfor foreslår regeringen en række midlertidige tiltag til at hjælpe især de mindre aktører i dansk erhvervsliv. 

Det oplyses på et pressemøde i Finansministeriet onsdag. 

For små virksomheder er regeringen parat til at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække.

Her er regeringens udspil til ny hjælpepakke til selvstændige og mindre virksomheder

Konkret foreslår regeringen et tilskud fra staten på op til 80 procent af de faste udgifter. Kompensationen er målrettet virksomheder med et omsætningsfald på mere end 40 procent.

Regeringen er også parat til at sikre kompensation til de selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning.

Her foreslår regeringen at kompensere 75 procent af omsætningstabet - dog vil der maksimalt blive tale om 23.000 kroner per måned. 

Hvis den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle, kan kompensationen udgøre op til 34.500 kroner per måned. 

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) vil forslagene fra regeringen koste op mod 40 milliarder kroner. 

"Vi er heldigvis i den situation, at dansk økonomi er bundsolid. Det betyder, at vi kan tage de nødvendige beslutninger." 

"Denne ordning gælder i tre måneder. Når vi når dertil, må vi tage stilling til, hvad der skal til på det tidspunkt," siger Nicolai Wammen.

Han erkender, at det er "rigtig mange penge", som regeringen er klar til at sende efter de små virksomheder og de selvstændige. 

Men han bemærker samtidig, at hvis virksomhederne ikke får hjælp, så vil mange af dem dreje nøglen om og være nødt til at fyre medarbejdere. 

"Når vi er på den anden side af corona, gælder det om at have virksomhederne klar, så vi ikke skal til at starte forfra til den tid," siger Nicolai Wammen.

Ifølge finansministeren begynder forhandlingerne om forslagene senere onsdag, hvor alle partier er inviteret. Regeringen håber dermed at kunne lande en aftale hurtigt. 

Foruden onsdagens forslag har regeringen allerede igangsat en række andre tiltag, der skal hjælpe dansk erhvervsliv gennem coronaperioden. 

Nicolai Wammen fortæller, at regeringen i de kommende dage og uger vil se på flere initiativer.

Forsvarsadvokater advarer om helt uholdbar situation: Vil kompenseres for coronatab

Enigt Folketing vedtager hjælp til erhvervslivet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også