AdvokatWatch

Justitsminister vil styrke indsats mod hvidvask efter kritik

Bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering skal styrkes, varsler justitsminister Nick Hækkerup (S) efter kritik fra Statsrevisorerne.

"Statsrevisorernes kritik bekræfter billedet af, at den samlede indsats mod hvidvask og terrorfinansiering simpelthen ikke har været god nok," siger justitsminister Nick Hækkerup (S). Foto: Niels Christian Vilmann//

Justitsminister Nick Hækkerup (S) varsler fredag styrket indsats mod hvidvask og terrorfinansiering.

Det sker efter kritik fra Statsrevisorerne på baggrund af en ny beretning fra Rigsrevisionen. Den påpeger store mangler i kontrollen med oplysninger om hvidvask og terrorfinansiering.

"Statsrevisorernes kritik bekræfter billedet af, at den samlede indsats mod hvidvask og terrorfinansiering simpelthen ikke har været god nok," siger Nick Hækkerup.

Ifølge justitsministeren er der allerede sket en styrkelse af Søik, populært kaldet Bagmandspolitiet. Der er desuden oprettet et nyt forum, hvor myndighederne skal udveksle oplysninger om sagerne.

"Men vi må erkende, at det langtfra er nok."

"Derfor har jeg tidligere sagt, at der er brug for en reform af indsatsen mod den økonomiske kriminalitet, og det handler også om at se på, om der er de rette ressourcer."

"Alt det vil være et centralt tema under de kommende forhandlinger om politiets og anklagemyndighedens økonomi," siger Nick Hækkerup.

Justitsministeren ventes inden for få måneder at indkalde til forhandlinger om en ny politiaftale. Her vil Søiks ressourcer formentlig blive en vigtig del.

Der er allerede sat forskellige initiativer i gang, der skal skærpe indsatsen mod den økonomiske kriminalitet, herunder med hvidvask og terrorfinansiering.

Siden efteråret 2018 er Søik blevet styrket med omkring 85 årsværk, og justitsministeren oprettede for nylig en operativ myndighedsgruppe, som blandt andet har deltagelse af Skattestyrelsen, PET og hvidvasksekretariatet.

Det skal styrke, hvordan myndighederne håndterer sager om hvidvask og terrorfinansiering.

Justitsministeren har desuden fremsat et lovforslag, der har til hensigt at styrke kontrollen med, at indsamlinger ikke bruges til hvidvask og terrorfinansiering.

Medie: Bagmandspolitiet står til hård kritik for hvidvaskindsats

Rigspolitiet nedlægger omkring 240 stillinger i 2020

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier