AdvokatWatch

Domstole skærper kontrollen ved indgangen

Et pilotforsøg med adgangskontrol ved domstolene udvides nu til at omfatte Østre Landsret og byretterne i Odense og Kolding, hvor besøgende kan se frem til at blive visiteret ved hjælp af metaldetektorer og taskescannere.

Metaldetektorer bliver hverdagskost for besøgende i Retten i Odense. | Foto: Ole Frederiksen / Ritzau Scanpix

Østre Landsret og byretterne i Odense og Kolding bliver underlagt strengere adgangskontrol.

Det har Domstolsstyrelsen besluttet, efter fem byretter de seneste år har gennemført et pilotforsøg med adgangskontrol ved domstolene, skriver Danske Advokater på sin hjemmeside.

Ordningen indebærer, at rettens besøgende visiteres ved hjælp af metaldetektorer og taskescannere. Den er blevet testet i Københavns Byret samt byretterne på Frederiksberg, Glostrup, Aarhus og Aalborg og udvides nu til at omfatte Østre Landsret samt byretterne i Odense og Kolding.

Det forventes, at adgangskontrollen i Østre Landsret træder i kraft senest 1. marts 2020.

Decembers dommerudnævnelser byder på ni nye dommere 

Forsvarsadvokat kritiserer lukkede døre i terrorsag

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier