AdvokatWatch

Anklagemyndigheden får millionløft

Anklagemyndigheden har været under skarp kritik den seneste tid. Nu forsøger regeringen og støttepartier at rette op på de ringe forhold med en nødhjælpspakke på 50 mio. kr. 

"Det har stået lysende klart, at presset i anklagemyndigheden er for stort," lyder det fra Kristian Hegaard fra Radikale. | Foto: Jens Dresling

Der er afsat 50 mio. kr. til Anklagemyndigheden i den nye finanslov.

Det skriver Berlingske, som i længere tid har afdækket forholdene i Anklagemyndigheden, hvor medarbejdere er pressede, blandt andet på grund af prioriteringer der er politisk forankret.

"Det har stået lysende klart, at presset i anklagemyndigheden er for stort. Anklagere møder dårligt forberedte op i retten. Arbejdsforholdene medfører, at sager føres uden den fornødne kvalitet. Både dommere og forsvarere har givet udtryk for, at fagligheden er faldet blandt anklagerne. Disse penge løfter retssikkerheden for dem, der er blevet ofre for kriminalitet," siger de Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, til Berlingske.

De 50 mio. kr. skal ifølge finansloven blandt andet "bidrage til at nedbringe sagsbehandlingstiden i straffesager i anklagemyndigheden".

Antallet af henlagte straffesager er tredoblet på fem år

Tidligere statsadvokat om anklagemyndigheden: Det sejler 

Anklager og lokal tillidsrepræsentant: Vi kan ikke vente et år på flere kollegaer  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier