AdvokatWatch

Legal Tech: Er fremtiden for juridiske tjenesteydelser i fare?

Kommentar: Alexandra Andhov er adjunkt i Corporate Law på Københavns Universitet. Hun giver i dette indlæg et bud på, hvordan digitaliseringen vil påvirke den juridiske verden.

Foto: Colourbox/1553154

Karakteren af juridiske tjenesteydelser, som så mange andre, ændrer sig i kraft af digitaliseringen. Bliver det bedre? Bliver juridisk rådgivning billigere eller mere tilgængelig for offentligheden? Scenarier for fremtiden stiller spørgsmål, som udløser både tanker og debatter. Der findes forskellige initiativer i Danmark, både på universitetsniveau, hos Danske Advokater og hos uafhængige organisationer. Alle disse initiativer, workshops og programmer forsøger at forberede vores jurister for fremtiden og indse, at nye juridiske teknologier kan gøre et indtog på det juridiske marked.

I slutningen af sidste måned udgav American Bar Association sin Techreport 2019, som er en omfattende publikation, der undersøger, hvordan jurister bruger teknologi i deres praksis. Techreport 2019 kombinerer data fra den årlige Legal Technology Survey Report med sagkyndig analyse, observationer og forudsigelser fra juridiske teknologiledere. I USA anvender 8 pct. af de jurister, der har svaret, kunstig intelligens baserede teknologiværktøjer. I større advokatfirmaer på 100 eller flere jurister anvender 26 pct. disse værktøjer, efterfulgt af 5 pct. fra virksomheder på 2-9 jurister samt 4 pct. af solojurist-respondenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier