AdvokatWatch

Advokater: Tvivlsomme dobbeltroller skader troværdigheden

Landets største advokatfirmaer er for ofte involveret i sager, hvor der kan stilles spørgsmål til deres uafhængighed, og det skader ifølge advokaterne John Korsø Jensen og Morten Erritzøe Christensen branchen, skriver mediet Insidebusiness.

Advokat John Korsø Jensen | Foto: Joachim Adrian

Dobbeltroller er et alvorligt og udbredt problem i advokatbranchen, og det er især de store advokatfirmaer, som for ofte ender i kasketforvirring til skade for både konkurrencen og branchens troværdighed, mener markante advokater ifølge erhvervsmediet Insidebusiness.

En af dem er advokat John Korsø Jensen, der klagede over Bruun & Hjejles rolle i forbindelse med en sag om OW Bunker, hvor advokatfirmaet efter tre domme i Advokatnævnet for nylig måtte trække sig på grund af inhabilitet. Han peger blandt andet på, at kunderne må statuere et eksempel over for rådgiverne, hvis "folk skal begynde at opføre sig ordentligt". Han bakkes op af Morten Erritzøe Christensen, managing partner i advokatfirmaet Kennedys.

"Det er et ubestrideligt faktum, at der har været en lang række problemer med dobbeltroller og tvivl om uafhængighed de senere år. Som branche er vi simpelthen nødt til at passe bedre på os selv, for så snart vores uafhængighed kan blive bragt i tvivl, så har vi som branche et problem," siger Morten Erritzøe Christensen til mediet.

Ifølge Insidebusiness har nogle af landets største advokathuse i form af Kromann Reumert, Bech-Bruun og Gorrissen Federspiel de senere år løst opgaver, hvor der kan stilles spørgsmål til deres uafhængighed.

Bruun & Hjejle trækker sig fra søgsmål om OW Bunker

Advokat kritiserer Kammeradvokatens ledende partner for habilitetsproblem

DLA om ny udvikling i OW-Bunker-sagen: Vi har forberedt os på denne situation 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier