AdvokatWatch

Datatilsynet kritiserer kontorfællesskab af advokater

Et ukendt kontorfællesskab af advokater bliver kritiseret af Datatilsynet, fordi databeskyttelsesforordningens krav ikke er efterlevet i forbindelse med kryptering af mails.

Datatilsynet har i foråret haft fokus på krypterede mails. To advokatkontorer var en del af de udvalgte firmaer til tilsyn. | Foto: PR/datatilsynet

To advokatkontorer var udvalgt af Datatilsynet til tilsyn i foråret, og i det ene tilfælde var der anledning til at udtale kritik.

Det fremgår af en afgørelse, som er offentliggjort på Datatilsynets hjemmeside.

"Datatilsynet finder samlet set anledning til at udtale kritik af, at kontorfællesskabet ikke har efterlevet databeskyttelsesforordningens krav i forhold til punkt 2 og 3," står der i afgørelsen.

Punkt 2 vedrører, at "kontorfællesskabet ikke forud for tilsynsbesøget havde indført procedurer, der sikrer, at der anvendes kryptering på transportlaget via TLS til fremsendelse af fortrolige og følsomme personoplysninger til klienter mv. over internettet".

Punkt 3 handler om, at "kontorfællesskabet ikke har påvist at have udarbejdet en risikovurdering, der tager stilling til risikoen forbundet med fremsendelse af fortrolige og følsomme personoplysninger over internettet, forud for tilsynsbesøget".

Datatilsynet fandt ikke grund til at rejse kritik i det andet advokatfirma, hvor der blev foretaget tilsyn.

Domstol i alvorlig fejl: Sendte kontaktinfo på vidne til gerningsmand

Datatilsynet varmer op til væsentligt større GDPR-bøder 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier