AdvokatWatch

Domstol i alvorlig fejl: Sendte kontaktinfo på vidne til gerningsmand

Det var en rystende oplevelse, da Retten i Hjørring sendte et vidnes private oplysninger til en gerningsmand. Men der er ifølge Domstolsstyrelsen ikke grundlag for at udtale kritik af rettens håndtering af sagen. 

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Seilemann.

En mand fra Nordjylland snuppede en anden mand på fersk gerning i et tyveri og fik en ubehagelig overraskelse, da han skulle vidne i retten.

Ifølge BT mødte gerningsmanden vidnet med ordene: "Jeg kender dit navn, og jeg ved, hvor du bor."

Det var tilsyneladende mere end tomme trusler, for ifølge BT havde retten to måneder forinden sendt mandens private oplysninger direkte til gerningsmandens e-boks.

"Jeg blev og er stadig meget rystet. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan være tryg, når man møder op i retten," siger manden til BT.

Retten i Hjørring har sendt manden en undskyldning, og Domstolsstyrelsen vurderer, at der ikke er anledning til at udtale kritik af rettens håndtering af sagen. Datatilsynet fortæller, at det ikke er en enestående situation. Ifølge Allan Frank, cand.jur og sikkerhedsspecialist hos Datatilsynet, er det "et udbredt problem, at oplysninger bliver sendt til den forkerte person".

Domstolsstyrelsen åbner udbud for ny videokonferenceløsning

Retspræsident: Spareøvelse bringer retssikkerheden i fare 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier