AdvokatWatch

KU-dekan afviser kritik af jurauddannelsen: "Vi skal uddanne generalister"

Advokater efterlyser jurastuderende med større forståelse for forretning, men dekan Jacob Graff Nielsen mener ikke, at den kritik er berettiget. Til gengæld er han enig i, at digitalisering og teknologi skal fylde mere på uddannelsen.

Jacob Graff Nielsen, dekan på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. | Foto: Københavns Universitet

Hvad dækker begrebet forretningsforståelse helt nøjagtigt over? Det er der forskellige opfattelser af selv blandt aktørerne i advokatbranchen, og derfor mener Jacob Graff Nielsen, som er dekan på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, ikke, at kritikken er berettiget, når flere advokatfirmaer brokker sig over, at nyuddannede jurister mangler de fornødne færdigheder på det område.

"Vi får ikke nogen klar angivelse af, hvad forretningsforståelse betyder, og når vi begynder at grave lidt i det, viser det sig, at det ofte er branchebestemt, og så har vi jo en generalistuddannelse, hvor vi skal dække alle jurister – også dem, der ikke går til advokatbranchen," siger Jacob Graff Nielsen til AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier