AdvokatWatch

Justitsminister vil gøre op med politisk fastsatte mål for politi og anklagemyndighed

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil bede Rigspolitiet og Rigsadvokaten om at udarbejde en plan for, hvordan sagsbehandlingstiden i eksempelvis voldtægtssager nedbringes, skriver B.T.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil bede Rigspolitiet og Rigsadvokaten om en plan for, hvordan sagsbehandlingstiden nedbringes. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Ofre for personfarlig kriminalitet som vold, voldtægt og andre sædelighedsforbrydelser skal ikke vente lige så længe, som de gør nu, før deres sager kommer for retten.

Det mener justitsminister Nick Hækkerup (S), som i et interview med B.T. fortæller, at han vil bede Rigspolitiet og Rigsadvokaten om at udarbejde en plan for, at ofrene skal vente kortere tid.

Desuden vil den nye justitsminister nu gøre op med udelukkende at have politisk fastsatte mål omkring, hvor lang tid politi og anklagemyndighed har til at behandle en sag fra sigtelse til anklage.

"Vi skal også have fokus på tiden fra anmeldelse til sigtelse. Det, der interesserer offeret for en forbrydelse, er den samlede tid fra anmeldelse til dom. Der ligger et forløb fra anmeldelse til sigtelse. Fra sigtelse til tiltale. Fra tiltale til dom. Alle de elementer må man se på hver for sig," lyder det fra Nick Hækkerup til B.T.

Udtalelserne kommer, efter B.T. i en række artikler har afdækket, hvordan sagsbehandlingstiden generelt er steget siden 2007.

Når det kommer til sædelighedsforbrydelser, så skal ofrene i gennemsnit vente 472,5 dage, mens sagsbehandlingstiden i 2007 var 307 dage.

Udviklingen er stik imod de politiske målsætninger om hurtig proces i retsvæsenet. De nye oplysninger har også fået DF til at indkalde Nick Hækkerup i samråd med henblik på, hvordan sagsbehandlingstiden nedbringes.

Sagsbehandlingstider er rekordhøje – DF kalder justitsminister i samråd 

Minister udpeger gruppe der skal kulegrave teledatasagen

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier